Zrinjski slavio u Kaknju
Nova dobra partija prvaka Bosne i Hercegovine koji je na kraju upisao pobjedu na jako teškom gostovanju

Prvenstvo BiH

Zrinjski slavio u Kaknju

M. Šljivak

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su kao gosti Kakanj 69:86 u 6. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine kontrolisao je rezultat tokom kompletnog meča i na kraju je ostvario novu pobjedu.

Krenuli su Mostarci odlično u meč. Već nakon prvog perioda imali su 10 poena prednosti (12:22), da bi do poluvremena prednost šampiona BiH narasla na plus 14, 34:48.

Kakanj se uspio malo vratiti u trećem periodu. Ovaj dio igre su dobili 27:21 i došli su na samo osam poena zaostatka (61:69) nakon 30 minuta igre.

Međutim, ništa više od toga nisu mogli. Zrinjski je lagano priveo meč kraju i upisao je pobjedu na ovom neugodnom gostovanju.

Do trijumfa ih je vodio večeras sjajni Marko Ramljak sa 24 poena, dok je kod domaćih Igor Josipović ubaco 16.

KK Kakanj: Begić 3, Josipović 16, Muflizović, 6, Čurevac 5, Arslanagić 15, Velić 4, Buza 5, Jovanović 5, Palavra 10, Mesinović, Delibašić, Lučić

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Zrinjski: Šutalo 18, Ramljak 24, Ljujić 6, Miličević 15, Sokolović 9, Todorović 9, Spieth 5, Golemac, Pajić, Zlomislić, Smajlagić, Pandurić

KK Kakanj - KK Zrinjski 69:86 (12:22, 22:26, 27:21, 8:17)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi