Žrtva najčuvenijeg zakucavanja ikad želi ponoviti isto: NBA, pozovite Vincea i mene...

Frederic Wies se oglasio

Žrtva najčuvenijeg zakucavanja ikad želi ponoviti isto: NBA, pozovite Vincea i mene...

M. Šljivak

Legendarni Vince Carter je na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine izveo vjerovatno najbolje zakucavanje ikad.


U susretu SAD-a i Francuske Carter je preskočio Frederica Weisa, centra visokog 218 centimetara i doslovno je pokidao obruč.

Ovo zakucavanje mnogi smatraju najboljim ikad, a 20 godina kasnije Weis je odlučio da se javi i pozvao je NBA ligu da na All Star meču ovo zakucavanje ponove.

Carter igra svoju posljednju sezonu u najjačoj ligi svijeta i Weis je spreman da još jednom stane ispred čuvenog Vincea.

"NBA, zašto ne pozovete Vincea Cartera i mene na takmičenje u zakucavanjima da ponovimo ono sa Olimpijskih igara", poručio je Weis.

Top Komentari

user1578339369
Šta ovaj hoće da mu ponovo onjuši muda.
1 0
Emir
Propo lik hoce da se to grebe za avionaku kartu, smjestaj i kartu za all star.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi