Zvezda pokorila Milano

15. kolo Eurolige

Zvezda pokorila Milano

S. Mlaćo

U okviru 15. kola Eurolige CSKA Moskva je u Španiji savladala Baskoniju rezultatom 91:80.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Eurolige je pružio novu dobru partiju, iako su domaći prvi period igre slavili 26:18. Rusi se vraćaju te dobijaju drugi dio 33:22, a zatim u trećem periodu opet slavlje domaćih 24:19.

Sve je riješeno u posljednjoj četvrtini koja je pripala ekipi CSKA 20:9 za konačnih 90:81.

Kod Baskonije najefikasniji sa 20 poena bio je Tornike Shengelia, dok je Janis Timma dodao tri manje. U pobjedničke momčadi istakao se Sergio Rodriguez sa 25 poena, te Will Clyburn sa 20 poena.

Sjajan meč vidjela je i publika u Milanu gdje su se sastali Milano i Crvena Zvezda. Uzbuđenja nije nedostajalo, a na kraju je Zvezda slavila 91:80.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U prvom četvrtini Zvezda je slavila 29:15, ali se vratila domaća ekipa i slavila u drugom periodu 25:16. Početak drugog perioda igre donosi bolju igru domaćih ali i neizvjesnost do samog kraja. Na kraju Zvezda je imala više znanja i sreće te slavila 91:88.

Vladimir Micov je u Milana postigao 16 poena, dok su po 14 dodali Amat Mbaye i Dairis Bertans. Kod Zvezde najefikasniji sa 19 poena bio je James Feldeine, dok je Milko Bjelica dodao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi