Ko je vođa nereda navijača Dinama u Atini: "Iz Bosne je, pobjegao sa lica mjesta, ali u Grčkoj je"

Traži se ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a, svi su na nogama

Ko je vođa nereda navijača Dinama u Atini: "Iz Bosne je, pobjegao sa lica mjesta, ali u Grčkoj je"

Samir Mlaćo

U Grčkoj je i dalje glavna tema sukob navijača AEK-a i Dinama u kojem je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a.

Stotinjak navijača Dinama je uhapšeno, svi su po grčkim zatvorima i ne zna se kada će na slobodu.

Istovremeno se vodi velika istraga kako bi se otkrio ubica navijača AEK-a.

Grčki newsvit jutros piše da je vođa nereda bio navijač Dinama i to vođa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Navodi se da je pobjegao sa lica mjesta sa još desetak osoba i da oni nikada nisu pronađeni

"Sumnja se da nisu uspjeli izaći iz zemlje, vlasti znaju njihove podatke. Vjeruju da se sakrivaju u Grčkoj", navodi Newsit.

Oglasi

Istovremeno su se pojavili prvi rezultat analiza mobilnih telefona, te GPS sistema, a vidi se organizovana ruta dolaska navijača iz Hrvatske.

Ukucavali su Pirej, ali i parkinge u Bariju i Anconi u Italiji.

U Atini su ukucavali dvije adrese što je svakako zanimljivo grčkim vlastima i oni sve provjeravaju.

Jasno je da Hrvati nisu mogli sve sami izvesti i da su imali pomoć navijača Panathinaikosa. Ipak, konkrektnih informacija nema.

Čeka se rezultat DNK testiranja kada bi moglo biti jasnije ko je ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Oglasi

U međuvremenu Dinamo i AEK su odigrali svoj prvi međusobni meč. Grci su slavili 2:1 i sada Dinamo čeka pravi pakao u revanšu a uz to Modri moraju slaviti ukoliko žele proći dalje..

Svjesni su šta ih očekuje.

"Jasno je da će tamo biti vatreno, vruće i jako teško. To je stadion koji je baš navijački i domaćinski, ali što je tu je, idemo se boriti, bit će rat i neprijateljsko okruženje, ali idemo se boriti. TO se može iskoristiti kao motivacija. Ako išta, vidjeli smo da smo tu negdje i da se možemo boriti s njima. Nije nam trebao drugi gol, drugačije je kada ideš u egalu. Oni neće morati riskirati, a mi da. Dugo nisu izgubili od kuće i to sve govori koliko im stadion znači, ali idemo probati po pobjedu", rekao je poslije meča u Zagrebu trener Dinama Igor Bišćan.

Meč u Atini igra se u subotu od 20:45 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Sad je iz BiH, sad vise nije hrvat, a da nije mozda srbin !?
9 1
user1676286668
Sad je iz Bosne a kad je u bosni on je veliki hrvat...nije to bosanac to je hrvatsko ****o...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi