Aida i Marta se fotografisale gole kako bi ostvarile životni sportski san, ali bilo je uzalud

Poljakinje nisu imale izbora

Aida i Marta se fotografisale gole kako bi ostvarile životni sportski san, ali bilo je uzalud

Edmir Škorić

Ponekad su sportisti i sportistkinje spremni učiniti sve da bi došli do cilja i ostvarili vlastite snove, ali nekada jednostavno ne uspijevaju bez obzira na sve.

Neki sportisti ili bolje rečeno sportistkinje koristile su vlastito tijelo za odlazak na Olimpijske igre. Dogodilo se to 2013. godine, a radilo se o poljskim takmičarkama u disciplini brzo klizanje Aidi Belli i Marti Wojcik, koje su jednostavno imale za cilj da odu u Soči, ali nisu imale dovoljno novca za to.

Ovaj sport u Poljskoj je, kao i u većini zemalja, na marginama i naravno nije bilo pretjeranog interesa za odlazak djevojaka na Olimpijske igre. Aida i Marta nisu dugo razmišljale, već su odlučile da se prijave za muški časopis Playboy.

Jednim udarcem su dvije zgodne dame ubile dvije muhe - dobili su novac i skrenuli pozornost na sport kojim su se bavile.

"Short track je gotovo nepoznat u Poljskoj. Želimo ići na Olimpijske igre u Soči. I na taj način se nadamo da ćemo privući pažnju i novac”, rekla je Bella tada za De Telegraaf.

Oglasi

"Fotografije su snimljene u prijateljskoj atmosferi. Bile smo među pravim profesionalcima. Osjećale smo se kao da smo poznate osobe. U takvoj neobičnoj situaciji osjećale smo se ugodno. Dobili smo samo jedan dan za snimanje", kazala je Marta Wojcik.

Ipak, samo snimanje nije bilo dovoljno za odlazak u Soči. Morale su se kvalifikovati za Svjetski kup u Kolomni, no obje su imale nedovoljno dobre rezultate za Top 40, pa su ostale bez odlaska na Olimpijske igre jer nisu ispunile neophodne norme.

Ako ništa, barem su kasnije zaradile novac od fotografisanja za poznati časopis i reklamnih ugovora.



Top Komentari

Goran86
Poljakinje se udaraju dobro
1 0
Mackintosh
Ovo predlazem i nogometasima torpeda da skupe pare za pristojan teren.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi