Novi seks skandal u Ajaxu: Igrač optužen za silovanje tinejdžerke

Šta se dešava u holandskom velikanu?

Novi seks skandal u Ajaxu: Igrač optužen za silovanje tinejdžerke

Eldar Ganibegović

Drugi seks skandal u samo nekoliko dana pogađa Ajax.

Nakon što je sada već bivši sportski direktor holandskog i evropskog velikana Marc Overmars jednoj kolegici poslao niz neprimjerenih poruka, sada je jedan igrač ovog tima optužen sa silovanje bivše 19-godišnje djevojke.

Naime, ona tvrdi da ju je Donny Warmerdam silovao prije šest mjeseci, te da za to ima foto i videozapise kao dokaz. Prijavu je već podnijela i navedeni čin prijavila policiji.

Inače, Donny Warmerdam je igrač drugog tima Ajaxa i igra na poziciji defanzivnov veznog. Dijete je Kopljanika, a sa 20 godina mogao bi se naći u velikom problemu ukoliko se optužbe ispostave kao osnovane, te njegova situacija neodoljivo podsjeća na onu u kojoj se nalazi Mason Greenwood, mnogo poznatiji fudbaler Manchester Uniteda.

Podsjetimo, nakon skandala u kojem se našao Marc Overmars, podnio je ostavku, a vidjet ćemo šta će biti sa Warmerdamom.

"Posramljen sam. Nisam shvatao da sam prešao sve granice, ali sada mi je to jasno. Izvinjavam se. Za nekog na mojoj poziciji to je neprihvatljivo. Kasno je sad", rekao je Overmars.

"Seksizam je kultura Ajaxa. Ako ne prihvatiš određene stvari, veoma brzo odlaziš. Moraš imati tvrdu kožu u ovom klubu", istakla je jedna od zaposlenica.

Top Komentari

Hasni
Vole Pi.ku
3 0
King_Kenny
...odmah ga u Manchester United,i njega i Overmarsa za direktora,to je klub po njihovoj mjeri.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi