Šta rade ovi ljudi? Treći seks skandal u Ajaxu za samo 15 dana!

U centru pažnje Ten Hagov pomoćnik

Šta rade ovi ljudi? Treći seks skandal u Ajaxu za samo 15 dana!

Eldar Ganibegović

Treći seks skandal potresa Ajax u samo petnaestak dana.

Mediji u Holandiji prenose da je pomoćnik Erika ten Haga, Winston Bogarde, slao poruke anonimnoj ženskoj osobi, koje je ona prijavila kao seksualno maltretiranje.

Cijeli slučaj istražio je i sam Ajax i donijeli su konačan sud: "Winston Bogarde ostavio je ozbiljne psihološke posljedice na žrtvi kojoj je dijagnosticiran i postraumatski poremećaj".

Španski Mundo Deportivo javlja da je istraga trajala oko šest mjeseci, te da je Bogarde bio neugodan i agresivan, te ignorisao upozorenja koja je dobijao od spomenute žene.

Prije deset dana u centru skandala našao se Donny Warmerdam, 20-godišnji fudbaler Ajaxa, koji je optužen sa silovanje bivše 19-godišnje djevojke. Djevojka tvrdi da ju je Donny Warmerdam silovao prije šest mjeseci, te da za to ima foto i videozapise kao dokaz. Prijavu je već podnijela i navedeni čin prijavila policiji.

Samo pet dana prije toga, sada već bivši sportski direktor holandskog i evropskog velikana Marc Overmars jednoj kolegici poslao niz neprimjerenih poruka. Nakon toga je podnio i ostavku.

"Posramljen sam. Nisam shvatao da sam prešao sve granice, ali sada mi je to jasno. Izvinjavam se. Za nekog na mojoj poziciji to je neprihvatljivo. Kasno je sad", rekao je Overmars.

"Seksizam je kultura Ajaxa. Ako ne prihvatiš određene stvari, veoma brzo odlaziš. Moraš imati tvrdu kožu u ovom klubu", istakla je jedna od zaposlenica.

Top Komentari

King_Kenny
...j*bu i ne vade,eto sta rade.
2 1
user1574859714
A one sve nevinasca mala sta one znaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi