United je pao na jako niske grane - ono što su na Old Traffordu danas uradili je nepojmljivo

Čini se da gube konce

United je pao na jako niske grane - ono što su na Old Traffordu danas uradili je nepojmljivo

Edmir Škorić

Na press konferenciji Erika ten Haga zabranjeno je prisustvo pojedinim nvoinarima, javlja Fabrizio Romano.

Nekoliko medija, među kojima i lokalni Manchester Evening News, nema pravo prisustvovati današnjoj press konferenciji za novinare nakon izvještavanja o najgorem startu sezone otkako je klub zadnji put ispao iz lige.

Na Old Traffordu su teško prihvatili te kritike, pa su odlučili da naprave nevjerovatan potez i pojedinim medijima uskrate mogućnost prisustovavanja zvaničnog press konferenciji prije derbija sa Chelseajem.

Drugim je novinama prošlog mjeseca zabranjeno prisustvovati konferenciji za novinare nakon što su napisali da je Ten Hag "na tankom ledu".

Glasnogovornik Uniteda tvrdi da je zabrana nametnuta jer se klubu nije obratilo za komentar o priči iz više izvora da Ten Hag gubi povjerenje nekih igrača zbog svoje taktike i potpisa.

Oglasi

United je ove sezone izgubio 10 utakmica - što je najbrži dvoznamenkasti broj poraza u sezoni od 1973.-74., kada su ispali u drugu ligu.

Manchester United je u subotu poražen od Newcastlea, pa se nalazi na sedmom mjestu sa 24 boda. Prethodno je imao tri vezane premierligaške pobjede.

Manchester United sutra protiv Chelseaja, a u Ligi prvaka ih samo čudo može izvući

Crveni vragovi sutra imaju težak zadatak jer im u goste dolazi Chelsea, koji je uspio nedavno da slavi protiv Brightona (3:2) i da na neki način najavi nešto bolji period sezone, iako su sada tek 10. sa samo 19 bodova.

Unatoč šest prvenstvenih poraza na 14 utakmica, uprava Manchester Uniteda i dalje slijepo vjeruje Ten Hagu, koji za sada izgleda siguran u svoj ostanak na klupi Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, dosta toga ovisit će o tome hoće li United proći u nokaut fazu Lige prvaka, ali za sada se to čini kao nemoguća misija. Nakon remija sa Galatom u Istanbulu, gdje su vodili 3:1, fudbaleri Uniteda su posljednji u grupi sa samo četiri boda, dok Galata i Kopenhagen imaju po pet, a Bayern je na vrhu sa 13.

United mora da pobijedi Bayern u posljednjem kolu, ali ni to neće biti dovoljno ako bilo ko pobijedi u duelu Kopenhagena i Galatasarayja. Dakle, tamo samo "iks" odgovara Unitedu, pa se može reći da su neophodna svjetska čuda da se ovaj tim nađe u osmini finala LP.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi