Rusko bombardovanje zamalo je završilo tragično po Andriyja Shevchenka

Bio je jako blizu eksplozije

Rusko bombardovanje zamalo je završilo tragično po Andriyja Shevchenka

Eldar Ganibegović

Rat u Ukrajini još uvijek traje. Mnogi su sportisti već nastradali, a vrlo blizu tragedije bio je legendarni ukrajinski fudbaler Andriy Shevchenko.

On je je bio u glavnom gradu, Kijevu, da se sastane sa predsednikom Volodimirom Zelenskim, a u blizini njegove lokacije došlo je do ruskog bombardovanja.

Nekoliko raketa je palo na manje od dva kilometra od mjesta gde se nalazio, a efekat je osjetio bivši napadač.

"Bio sam oko dva kilometra od eksplozije. Pogođen je jedan od centralnih električnih generatora. Svi znamo da Rusi pokušavaju da napadnu kritičnu infrastrukturu. Osjećaj od eksplozije je bio veoma jak.

Kada sam otišao u ratno područje znao sam da će se to dogoditi. Imam nevjerovatan osjećaj kada odem tamo. Ljudi pate, ali su veoma ujedinjeni. Znam šta rade da bi preživjeli", rekao je Andriy Shevchenko, a prenosi Daily Mail.

Ne tako davno, Shevchenko je govorio o fudbaleru koji je najviše pomogao Ukrajincima otkad traje rat.

Oglasi

Iako je i on sam uključen u veliki broj humanitarnih akcija, itekako je zahvalan kapitenu reprezentacije susjedne Poljske, Robertu Lewandowskom.

"Mislim da je igrač koji najviše pomaže Ukrajincima Robert Lewandowski, kapiten poljske reprezentacije. Uradio je mnogo stvari. U Engleskoj na nivou Premier lige postoji podrška timova, u Italiji isto.

Svaki tim prije utakmica uvijek objavljuje poruke, fotografišu se sa porukom 'Stop the war'. U toku je kampanja koja će jednog dana zaustaviti ovaj rat i pomoći Ukrajini", rekao je tada Sheva.

Podsjetimo, rat traje od 24. februara, a epilog na sportskom planu bila je suspenzija Rusije iz skoro svih takmičenja, dok je u Ukrajini naravno sport skoro stao.

Zbog previranja unutar Fudbalskog saveza Ukrajine, postoji mogućnost da i Ukrajina dobije suspenziju dok se stvari ne riješe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi