Bivši kapiten Rusije pokazao koliki je čovjek pa zavapio: "Možda će me uhapsiti ili ubiti"

Igor Denisov

Bivši kapiten Rusije pokazao koliki je čovjek pa zavapio: "Možda će me uhapsiti ili ubiti"

E. Ganibegović

Ruska agresija na Ukrajinu traje skoro već četiri mjeseca, od 24. februara tekuće godine.

Bivši ruski reprezentativac Igor Denisov vjeruje da bi njegov stav protiv invazije na Ukrajinu koju je naredio Vladimir Putin mogao imati kobne posljedice za njega.

Denisov, koji je bio i kapiten reprezentacije Rusije od 2012. do 2016. godine, protiv je ruske invazije na Ukrajinu.

"Ovi događaji su katastrofa. Potpuni užas", rekao je Igor Denisov u intervjuu za YouTube kanal Nobel.

"Ne znam, možda ću biti uhapšen ili ubijen nakon ovih riječi, ali govorim o stvarima kakve jesu", dodao je bivši igrač Zenita iz Sankt Peterburga, Dinama iz Moskve i Lokomotive iz Moskve, koji je 56 puta nastupio u dresu Rusije. 

Denisov je također otkrio da je lično pisao Putinu da zaustavi rat.

Ruski parlament donio je zakon koji kažnjava svakoga ko objavljuje "lažne vijesti" ili se bavi bilo kakvom javnom djelatnošću koja diskredituje rusku vojnu akciju zatvorskom kaznom do 15 godina.

Vidjet ćemo da li će i kakve posljedice snositi Denisov nakon svojih izjava, no jasno je da je pokazao ljudsku stranu ovom izjavom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi