Bivši fudbaler izašao u javnost i tvrdi: Ja sam otac Marcusa Rashforda

Napadač Uniteda se još nije oglašavao

Bivši fudbaler izašao u javnost i tvrdi: Ja sam otac Marcusa Rashforda

Ovih dana se u britanskim medijima pojavljuje priča o nekadašnjem fudbaleru, čovjeku rođenom u Gani, koji tvrdi da je otac napadača Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, Marcusa Rashforda.

Michael Boye Marquaye, je i sam nekada bio profesionalni fudbaler. Rođen je u Gani, ali već odavno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Mraquaye je sada odlučio izaći u javnost i plasirati tvrdnju da je on biološki otac Maruca Rashforda, momka sa čijom je majkom, navodno, imao vezu prije 22 godine.

"Marcus Rashford je moj sin i on to zna, iako se nismo vidjeli nekoliko godina", rekao je 65-godišnji Michael Boye Marquaye za Star FM.

"U početku je bio ljut jer misli da sam ga napustio, ali to nije bio slučaj... Mnogi mi sada dolaze i žele dobiti novu priču od mene, ali ja nisam tip koji traži lagani način da zaradi novac ili postane poznat", nastavio je Marquaye, pa dodao:

"Samo sam želio razjasniti i upoznati javnost da činjenicom da su Marcusovi korijeni iz Gane".

Marcus Rashford se nije oglašavao nakon ovakvih tvrdnji. Mladi fudbaler je, inače, rođen u Wythenshaweu (Manchester), a kao njegovi roditelji su "upisani" Joseph i Melania Rashford, koji su porijeklom sa karipskog ostrva St. Kitts (St. Kitts and Nevis)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
"Nisam tip koji trazi lagani nacin da zaradi novac ili postane poznat..." ...ali sam eto sasvim slucajno odlucio tek nakon 22 godine, kada je ovaj postao jedan od najpoznatijih fudbalera u engleskoj i svijetu, da izadjem u javnost sa istinom
4 0
m1987
I nakon sve te ludnice u kojoj je odrastao, danas je jedan od najboljih fudbalera i važi za buduću Zlatnu Loptu.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi