Viagru mu podvalili umjesto vitamina i umirali od smijeha: "Tri sata sam imao tri noge"

Nevjerovatna scena

Viagru mu podvalili umjesto vitamina i umirali od smijeha: "Tri sata sam imao tri noge"

Midhat Šljivak

Po dolasku u novi klub ili pred debi u nacionalnom timu sportisti su prinuđeni odraditi određenu inicijaciju u ekipu. Nekadašnji engleski fudbaler Carlton Cole svoj će dolazak u nacionalni tim dobro pamtiti jer ga je Wayne Rooney odlučio počastiti vitaminima, a ustvari mu je dao Viagru.

Carlton Cole je nekada važio za jednog od najtalentovanijih engleskih napadača. Ipak, njegova karijera se nije razvijala kako se očekivalo, ali je ostao upečatljiv noseći dres West Ham Uniteda.

U dresu Čekićara je 2009. godine uspio zaraditi i svoj prvi nastup u reprezentaciji Engleske. Dobio je poziv za prijateljski meč sa Španijom, a u nacionalnom timu su ga dočekale brojne poznate face.

Među njima je bio i Wayne Rooney. Zvijezda Manchester Uniteda je poznat kao žestok momak, ali i šaljivdžija, pa je odlučio Coleu pružiti doček kojeg nikad neće zaboraviti.

Rooney je saigraču ponudio 'vitamine' neposredno prije treninga. Naravno, nije bila riječ o vitaminima već o Viagri i očekivano odmah je počela djelovati.

Oglasi

Carlton Cole se u naredna tri sasta preznojavao pred saigračima. Ipak, s osmijehom se sjeća tog trenutka.

"Bio je kao kamen. Nisam bio seksualno uzbuđen, ali tri sata sam imao tri noge. Bio sam najbrža osoba na terenu tog dana", prisjeća se Cole.

Ovog trenutka se sjeća i nekadašnji as Tottenhama Jermain Defoe. On je uz Rooneyja i Shauna Wrighta-Phillipsa bio zadužen za ovu prevaru.

"Carlton je uvijek bio nasmijan, sretan i tako to, pa smo pomislili - Ako ćemo nekoga srediti, njega ćemo. Uzeo je pilulu jer je mislio da su vitamini. Izraz njegovog lica kda smo mu rekli je nešto najsmješnije ikad. Ništa nije mogao napraviti", sjeća se Defoe.

Carlton Cole je za reprezentaciju Engleske odigrao sedam utakmica i svih sedam puta je šansu dobio s klupe za rezerve.

Karijeru je danas 39-godišnjak počeo u Chelseaju, igrao je za Wolvesa, Charlton, Aston Villu i Celtic, ali najbolje dane je proveo u West Hamu gdje je od 2006. do 2015. godine nastupio u 293 utakmice uz 68 golova.