Casillas bez dlake na jeziku: "Pique je imbecil!"

Dvije španske legende

Casillas bez dlake na jeziku: "Pique je imbecil!"

Eldar Ganibegović

Dva legendarna španska bivša fudbalera, Gerard Pique i Iker Casillas, ponovo se prepucavaju. Prije nekoliko dana došlo je do prepirki između njih dvojice u Kings Ligi koju organizuje Pique, a sada se priča nastavlja.

Gerard Pique završio je karijeruu toku ove sezone, no o njemu se i dalje priča i to ne zbog fudbala, nego zbog nekih drugih stvari. ž

Nedavno se najviše govorilo o razlazu od Shakire i pjesmi koju je kolumbijska umjetnica snimila o njemu. Ovaj put bivši fudbaler privukao je pažnju medija iz drugog razloga.

Jedan od španskih influencera Ibai Llanos na Twitteru je objavio razgovor s Ikerom Casillasom. Pitao je bivšeg golmana Real Madrida za mišljenje o bivšem igraču Barcelone.

"Iker, šta misliš o Piqueu? Ne misliš li da je pomalo se*onja? Budi iskren", napisao je. Casillas je odgovorio kratko, ali vrlo otvoreno: "Totalno dijete i imbecil".

Oglasi

Gerard Pique za sada se još nije oglasio povodom ovih riječi. Neki komentatori tvrde da je cijeli razgovor namještaljka i puki marketinški trik, budući da i Llanos i Casillas rade s Piqueom na Kings Ligi i da u prošlosti nije bilo napetosti među igračima.

Kings Liga je takmičemnje koje je nedavno kreirao Pique. U njima sudjeluje 12 ekipa od 12 igrača. Utakmice traju 40 minuta, a početnu postavu čini sedam igrača (ima pet zamjena).

Timovi su sastavljeni od igrača koji nisu poznati široj javnosti, ali su njihovi kapiteani bivše fudbalske zvijezde ili internetske slavne osobe. Takmičenje je vrlo popularno i privlači brojne gledaoce na Twitchu i YouTubeu.

Iker Casillas otišao je u penziju 2020. godine i uglavnom je poznat po svojim nastupima za Real Madrid. Godinama je zajedno s Gerardom Piqueom bioje ključni igrač španske reprezentacije. Obojica su s reprezentacijom osvojili naslove prvaka Evrope 2008. i 2012. godine, te naslov prvaka svijeta 2010. godine u JAR-u. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi