Upala mu kašika u med: Sakupljač lopti kojeg je Hazard išutao nogama primio fantastičnu vijest

Može biti prezadovoljan

Upala mu kašika u med: Sakupljač lopti kojeg je Hazard išutao nogama primio fantastičnu vijest

A. Čaušević

Prošlo je skoro deset godina otkako je Eden Hazard udario dohvatača lopti na susretu Swansea Cityja i Chelseaja. 

Bio je januar 2013. godine kada je Hazard postupio jako neodgovorno i bezobrazno te je nogom nagazio tada 17-godišnjeg Charliea Morgana.

Belgijski ofanizac uhvatio je mladića dok je pokušavao vratiti loptu. U to vrijeme, samo tinejdžer, činilo se da Morgan osjeća snažne bolove dok je napuštao teren držeći se za kuk.

"Dečko je cijelim tijelom zaštitio loptu, a ja sam samo pokušavao šutnuti loptu", kazao je Hazard nakon utakmice koju je Chelsea izgubio ukupnim rezultatom.

"Mislim da sam ja šutnuo loptu, a ne dječaka. Kako god, izvinjavam se", dodao je tada sadašnji fudbaler Real Madrida.

Dečko je tada na Twitteru potvrdio da je razgovarao s Hazardom i da neće podizati tužbu. Policija Južnog Walesa također je izjavila da neće poduzeti ništa protiv bivše zvijezde Lillea, koja je tada imala 22 godine.

Oglasi

Ispostavilo se da je 17-godišnji Charlie sin direktora Swanseaja Martina Morgana - vlasnika hotela Morgans i ''teškog" 65 miliona funti, piše The Sun.

Morgan, left, has gone on to make a fortune through his vodka company

Nakon incidenta s Hazardom, Charliejevo praćenje na društvenim mrežama poraslo je sa 600 na 100.000. Nekoliko je novina u međuvremenu otkrilo da je mladić živio "zavidnim životnim stilom" koji je uključivao luksuzne odmore i luksuzne automobile.

Međutim, skoro deceniju kasnije, Charlie sada dobro i istinski živi život na visokoj nozi. Tri godine nakon sukoba s Hazardom, Charlie je ostvario svoj san o pokretanju vlastitog posla nakon što je uočio prazninu na tržištu alkohola.

Zajedno sa prijateljem Jacksonom Quinnom, par je stvorio Au Vodku – viziju koja je proizašla iz gledanja njihovih prijatelja kako odmataju boce njihove omiljene votke na njihov 18., 19. i 20. rođendan.

Oglasi

Prema Manchester Evening News (MEN), Au Vodka je prešla s jednokratne ograničene serije od 2000 boca (prodane lokalnim barovima u Swanseaju) do sadašnje proizvodnje nevjerojatnih 35 000 boca dnevno tokom posljednjih šest godina.

Popularna među mladima zahvaljujući djelomično svom privlačnom zlatnom dizajnu, Au Vodka sada dolazi u sedam okusa: Au Original, Black Grape, Fruit Punch, Blue Raspberry, Green Watermelon, Red Cherry i Pineapple Crush. Ograničeno izdanje Double Espresso likera od kafe, u međuvremenu, izdano je u decembru 2021.

Proglašena pobjednikom Brightpearl’s Lightning 50 – ligaške tablice koja prikazuje najbrže rastuće maloprodajne brendove u Velikoj Britaniji – 2021. godine, promet Au Vodke porastao je sa 800.000 funti na nevjerovatnih 38.5 miliona, prema Retail Sectoru.

Proglašeni najpopularnijom markom votke na internetu od strane The Spirits Business, osnivači Au Vodke Charlie i Jackson ove su godine ušli na Listu mladih bogataša The Timesa, zauzevši 24. mjesto s procijenjenim bogatstvom od po 40 miliona funti.

Mayweather is thought to be interested in working with Morgan

Au Vodka je također imenovana od strane The Timesa kao tvrtka broj jedan koju treba pratiti u 2023., prema izvješću MEN-a.

S obzirom na to, Morgan, čije se bogatstvo sada procjenjuje na 40 miliona je još uvijek daleko od Hazarda, ali ga sustiže munjevito.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi