"Hazard je pio cijelu noć, ujutro je bio još pijan, a kasnije tog dana je postigao tri gola"

Rio Mavuba otkrio zanimljivu priču

"Hazard je pio cijelu noć, ujutro je bio još pijan, a kasnije tog dana je postigao tri gola"

E. Ganibegović

Belgijski fudbaler Eden Hazard proživljava možda i najgori period u karijeri.

U Real Madrid je stigao iz Chelseaja kao veliko pojačanje u ljeto 2019. godine, ali je do sada pokazao jedno veliko ništa.

On je do sada u Real Madridu više bio povrijeđen nego zdrav. Odigrao je tek 56 utakmica na kojima je postigao pet golova i upisao devet asistencija.

Ove sezone je nastupio na 13 mečeva i uspio da upiše jednu asistenciju.

O njegovoj karijeri ispričano je mnogo priča, a jednu od najzanimljivih s javnošću je podijelio Rio Mavuba, Hazardov bivši saigrač iz francuskog Lillea.

Radi se o periodu kada je Belgijanac završavao epizodu u francuskom klubu, te se spremao za transfer u Chelsea.

Naime, 20. maja 2012. godine u 38. kolu francuske Ligue 1 sastali su se Lille i Nancy, a Hazard je noć prije te utakmice odlučio da napravi zabavu na kojoj se oprostio od svojih saigrača.

"Bila je to Hazardova posljednja utakmica za Lille i htio je nešto organizovati za nas. Priredio je ludu zabavu dan prije utakmice protiv Nancyja. Pio je cijelu noć, a sljedeće jutro je još uvijek bio jako pijan. Kasnije tog dana postigao je tri gola za 30 minuta", rekao je Mavuba.

Podsjetimo, pomenuta utakmica završila je pobjedom Lillea 4:1, a Hazard je postizao golove u 10., 27. i 34. minuti utakmice i sezonu završio s 20 postignutih pogodaka.

Podsjetimo, Hazard je karijeru počeo u belgijskom Tubizeu kao omadinac, odakle odlazi u Lille 2005. godine. Tamo se zadržao do 2012. kada se pridružuje Chelseaju gdje je postao apsolutna legenda.

Top Komentari

Klicko
Zato sad u realu uživa čovjek u životu.Platili ga 150 miliončića,ima Bog zna koliku platu a hladi jaja.Nekome ne treba Kina ni Emirati.Neko to ima u europi
2 1
Jasminn
Ali tijelo ne moze da podnese sa 30 godina neke stvsri koje je moglo sa 20 ili 22. Ja sam sa 20 govana mogao pojesti a da mi ne smeta, sad? Pojedem nesto ljuto-zgaravica, vecwram navecer odmah sutra 3kile se udebljo...neki dan dzenaza, pa na neko brdo moram ici pjesice, popnem se, doslo mi hitnu da zovem, umorio se, srce hoce da iskoci....nisam onaj Jasmin koji sam bio sa 20 ili 22 godine
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi