Slavni sakupljač lopti danas je 'pun kao brod' - Uložio je novac u posao koji mu donosi milione
Charlie Morgan od oca je dobio novac kako bi s prijateljem pokrenuo biznis. Ispostavilo se da ima odličan nos za biznis (Foto: Screenshot)

Hazard ga udario na utakmici

Slavni sakupljač lopti danas je 'pun kao brod' - Uložio je novac u posao koji mu donosi milione

M. Šljivak

Charlie Morgan postao je poznat širom svijeta nakon što je u januaru 2013. godine na radeći kao sakupljač lopti utakmici Swanseja i Chelseaja dobio udarac od zvijezde londonskog kluba Edena Hazarda koji mu je pokušao oduzeti loptu jer je Charlie odugovlačio kako bi pomogao svom timu da dođe do pobjede.

Charlie Morgan došao je u centar pažnje jer ga je Eden Hazard udario na utakmici Swanseaja i Chelseaja zbog čega je Belgijanac isključen s meča.

Hazard se nakon utakmice izvinio. Obavio je razgovor s Charliejem i njegovim ocem koji je sasvim slučajno bio direktor Swanseaja - Martin Morgan.

Deset godina kasnije Charlie ima 27 godina i stekao je ogromno bogatstvo. Uz pomoć oca koji mu je dao početni kapital, Charlie i njegov prijatelj Jackson Quinn stvorili su carstvo vodke.

Njihov proizvod Au Vodka danas je poznata širom svijeta. Stekao je bogatstvo od 40 miliona funti, a očekuje se da će već za godinu-dvije prijeći granicu od 100 miliona funti.

Au Vodka je izuzetno popularna među poznatim osobama. Brojne 'velike face' su klijenti i očigledno se radi o piću vrhunskog kvaliteta.

Oglasi

"Kada pogledam na ono što smo već napravili, bilo je to jedno fenomenalno putovanje. Dostigli smo brojne ciljeve, ali ono najbolje tek dolazi", rekao je Morgan i dodao je:

"Teško je reći kada stiže naredni veliki projekat. Imamo brojne ideje i uvijek ima nešto novo na čemu radimo", istakao je Charlie Morgan.

Za razliku od Charlieja kojem u životu ide dosta dobro, karijera Edena Hazarda je u popriličnom padu i 32-godišnjem Belgijancu u posljednje tri godine u Real Madridu nije napravio ništa.

Iako je uspio uzeti naslov Lige prvaka, titulu La Lige, Hazard je ponajmanje zaslužan za ove trofeje jer je većinom van terena i nema neku veliku ulogu u kraljevskom klubu.

Hazarda su pogodile brojne povrede. Ulazi u svoju četvrtu sezonu u dresu Kraljeva, ali je nastupio u samo 73 utakmice te je postigao skromnih sedam pogodaka.

Oglasi

Najnovije vijesti