Zaboravljeni Tello majstorskim golom spasio Betis

Sjajna majstorija bivše nade Barcelone

Zaboravljeni Tello majstorskim golom spasio Betis

S. Grebović

Fudbaleri Rayo Vallecana i Betisa danas su u okviru 29. kola španske La lige podijelili bodove odigravši 1:1

Ovim remijem više mogu biti zadovoljni gosti, koji su sigurni na sredini tabele dok je ekipa Rayo Vallecana ispustila važne bodove koji se u nastavku mogu pokazati ključnim u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Za domaće je počelo sjajno jer su bolje otvorili meč i poveli sa 1:0 sjajnim pogotkom Raula De Tomasa nakon što se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju nakon centaršuta Bebea. 

Rayo je imao sve u svojim rukama do 81. minute kada se ukazao Cristian Tello koji je maestralno šutirao i pogodio u šame rašlje gola Dimitrievskog.

Da stvar za domaće bude još gora u samom finišu meča direktan crveni karton zaradio je Franco Di Santo koji je isuviše grubo startovao nad protivničkim igračem.

Betis nakon ovog remija zauzima devetu poziciju sa 40 osvojenih bodova, dok je Rayo na pretposljednjem, 19. mjestu sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi