Ronaldo je dobio novu statuu, mnogo je ljepša nego ona u Madeiri

Koštala 18.000 eura

Ronaldo je dobio novu statuu, mnogo je ljepša nego ona u Madeiri

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je najpopularniji fudbaler današnjice te uzor mnogim mališanima širom svijeta. 

Ronaldo je prethodnih dana dobio novu statuu koja je postavljena u Indiji i već se na prvu da primjetiti da je ljepša nego ona u Madeiri.

Statua je postavljena u gradu Calangute. Koštala je oko 12.000 funti i teška je više od 400 kilograma.

Ministar savezne indijske države Goa je kazao da je statua postavljena kao motivacija za mlađe kako bi fudbal u Indiji digli na veći nivou.

Zbog ljubavi prema fudbalu i na zahtjev naše omladine postavili smo kip Cristiana Ronalda u park kako bismo inspirsali naše mlade da podignu fudbal na veći nivo", napisao je Michael Lobo.

Ipak, imao onih koji kritikuju ovaj potez lokalne vlasti jer smatraju da je statuu trebao dobiti neko od domaćih fudbalera.

Inače, savezna država Goa koja se nalazi u zapadnom dijelu Indije je bila portugalska kolonija. Aneksirana je prije 60 godina.

Ronaldo već ima jednu statuu izrađenu u rodnoj Madeiri. Nakon što je prva verzija bila ismijavana, zamijenjena je nešto drugačijom verzijom.

Top Komentari

Klicko
Penalty-tap in machine.SIUUUUUUUUUU
3 8
King_Kenny
...ovi u Portugalu su ga najbolje napravili,to je ta retardirana faca kad se iskrevelji trazeci nepostojeci penal.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi