Dani Alves objavio prvu fotografiju nakon više od godinu dana, svi čekali komentare, ali...

Oglasio se na Instagramu

Dani Alves objavio prvu fotografiju nakon više od godinu dana, svi čekali komentare, ali...

Endin Čaušević

Nekadašnji brazilski fudbaler Dani Alves prije dvije sedmice izašao je iz zatvora iako je nedavno osuđen na četiri i po godine zbgo silovanja jedne djevojke u noćnom klubu. Alves je dobio šansu da izađe na uslovnu slobodu, a sada je nakon više godinu dana objavio fotografiju na Instagramu.

Alves je početkom januara prošle godine optužen za silovanje djevojke u noćnom klubu u Barceloni koje se desilo 30. decembra 2022. godine, te se ubrzo nakon toga sam predao policiji.

Brazilac je očekivao da će sve brzo biti završeno jer je tvrdio da je nedužan, ali je potom počeo mijenjati svoju priču i bilo je jasno da tu nešto ne štima.

Početkom prošlog mjeseca sud u Barceloni odlučio je da osudi Alvesa na četiri i po godine zatvora, a samo dvije sedmice kasnije svi su bili iznenađeni kada je potvrđeno da nekadašnji fudbaler izlazi na slobodu.

Sud je odobrio kauciju od milion eura koju je Alves platio uz pomoć prijatelja, te je dobio dozvolu da izađe na uslovu slobodu. Oduzeta su mu oba pasoša kako ne bi pobjegao iz zemlje.

Alves se nakon izlaska iz zatvora odmah zaputio ka svojoj kući koju ima u Barceloni i ne izlazi tako često. Jednom sedmično dužan je da se pojavi na sudu i javi.

Oglasi

No, ono što je također bilo iznenađujuće jeste da je njegova supruga Joana Sanz koja je najavljivala razvod odlučila da se vrati u njihovu kuću, te je nedavno objavila fotografiju kako se ona i Dani drže za ruke.

Bivši igrač Barcelone se još uvijek ne želi priča o svemu onome što se dešavalo prethodnih godinu i po, ali se oglasio na Instagramu po prvi put još nakon januara prošle godine.

Alves je sinoć objavio fotografiju na Instagramu kako uživa u zalasku sunca, a ova objava dobila je preko 300.000 lajkova.

Oglasi

No, Brazilac je bio svjestan da mora ugasiti komentara što je i uradio jer jasno da ne bi baš svi imali lijepo mišljenje o njemu nakon svega što se desilo.

Alves želi da što prije nastavi sa svojim životom i siguran je da će na žalbu koju je uložio dobiti oslobađajuću presudu, te mu je cilj da očisti mrlju sa svog imena.

Također, špekuliše se da se on želi vratiti i fudbalu iako ima već 40 godina. Činilo se da mu je karijera završena, ali navodno Alves ozbiljno razmišlja o povratku na veliku scenu.

No, pitanje je ko će mu dati ugovor i priliku nakon svega što se desilo i bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo Alvesa ponovo vidjeti na fudbalskom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi