Ipak nije Depay: Španci otkrili ko stoji iza kaucije koja je Alvesu donijela slobodu
Brazilski fudbaler je na slobodi poslije punih 14 mjeseci (Foto: EPA)

Brazilac čeka drugostepenu presudu

Ipak nije Depay: Španci otkrili ko stoji iza kaucije koja je Alvesu donijela slobodu

Midhat Šljivak

Brojni evropski mediji objavili su informaciju kako je Memphis Depay taj koji je platio milion eura za izlazak Danija Alvesa iz zatvora. Međutim, ispostavilo se kako ta informacija nije tačna, te je danas otkriveno ko je zapravo izvukao Brazilca iz zatvora.

Dani Alves se nakon više od godinu dana našao na slobodi. Čuveni brazilski fudbaler gotovo 14 mjeseci je proveo iza rešetaka zbog silovanja i sada na slobodi čeka drugostepenu presudu u ovom slučaju.

Alves je osuđen na ukupno četiri i po godine zatvora. Ipak, sud u Barceloni dozvolio mu je izlazak uz kauciju od milion eura i oduzimanje pasoša.

Dosta se špekulisalo o tome da će mu kauciju platiti sunarodnjak Neymar. On mu je pomogao da isplati 150.000 eura odštete oštećenoj strani, no ubrzo je iz Brazila stigao hladan tuš.

Otac najveće brazilske fudbalske zvijezde poručio je kako ovaj slučaj više nema veze s njegovom porodicom i da su besmislice pisanja da će Neymar uplatiti milion eura za slobodu Danija Alvesa.

Oglasi

Činilo se kako za legendarnog defanzivca spasa nema. Ipak, pojavio se spas u zadnji čas i Alves se našao na slobodi.

Brojni mediji prenijeli su informaciju kako mu je kauciju platio veliki prijatelj, napadač Atletico Madrida Memphis Depay, no to se ispostavilo kao netačno.

Mundo Deportivo danas je otkrio ko je 'krivac' što je Dani Alves kao presuđeni silovatelj izašao na slobodu. To je jedan brazilski magazin koji je postigao zanimljiv dogovor s nekadašnjom zvijezdom.

"Dani Alves je pušten iz zatvora nakon više od godinu dana. Njegovu kauciju platio je jedan brazilski magazin", navodi Mundo Deportivo i dodaje:

"Zauzvrat, ovaj magazin će dobiti ekskluzivnu priču o njegovom životu".

Oglasi

Pretpostavlja se naravno da će glavna tema priče biti dešavanja u noći koja je Alvesu potpuno promijenila život i optužba za silovanje koja mu je donijela dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Alves nije imao drugog izbora. Uradio je sve kako bi se našao na slobodi, ovakvu ponudu je s osmijehom prihvatio i nije dužan napraviti ništa osim dati ekskluzivni intervju.

On će sigurno donijeti veliku pažnju, posebno u Brazilu i Španiji, ali gotovo da ne postoji ljubitelj fudbala koji ne želi čuti priču o noći koja je najtrofejnijem fudbaleru svijeta uništila život.

Dani Alves žestoko proslavio izlazak iz zatvora

Brazilski fudbaler poznat je po organizovanju žestokih zabava, a odmah po izlasku iz zatvora odlučio je napraviti veliko slavlje.

Oglasi

Alves je pozvao najbliže prijatelje u svoj dom u Barceloni. Ostali su do ranih jutarnjih sati i na taj način je 40-godišnjak proslavio izlazak na slobodu.

Njegova sloboda ipak bi mogla biti kratkotrajna. Sud će već tokom ljeta donijeti konačnu presudu i Alves bi se mogao vratiti iza rešetaka.

Treba napomenuti da je bivši fudbaler trenutno poprilično švorc. Zamrznuti su mu svi računi i živi na račun prijatelja i porodice.

Supruga Joana Sanz ga je napustilia. Razgovarali su po izlasku iz zatvora, ali tu se više ništa nije moglo spasiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi