Mora od nečega da živi: Dani Alves skovao plan kako doći do novca, ali nije pogledao u rodni list
Brazilac nije završio s fudbalom (Foto: EPA)

Planira povratak na veliku scenu

Mora od nečega da živi: Dani Alves skovao plan kako doći do novca, ali nije pogledao u rodni list

Midhat Šljivak

Dani Alves uskoro će proslaviti svoj 41. rođendan i usprkos svim zakonskim problemima u kojima se našao nema namjeru okončati karijeru. Smatra da još može igrati.

Najtrofejniji fudbaler svijeta i nekad fenomenalan desni bek Dani Alves ne odustaje od fudbalske karijere. Iako početkom maja puni 41 godinu, on očigledno smatra da još uvijek ima kvalitet za veliku scenu.

"Dani Alves je uvjeren da još uvijek može živjeti od fudbala. Uski krug ljudi zna da će biti oslobođen svih optužbi i uvjeren je da će mu slika u javnosti nakon konačne presude biti čista", navodi El Pais.

Alves je proteklih 14 mjeseci proveo iza rešetaka po optužbi za silovanje. On je u ovom predmetu osuđen na četiri i po godine zatvora.

Uspio se naći na slobodi uplatom milion eura kaucije. Sada čeka drugostepenu presudu i nada se kako će ubrzo biti slobodan čovjek.

Oglasi

Očigledno bismo ga mogli ponovo gledati na fudbalskim terenima. Iako je zagazio u petu deceniju života Alves očito smatra kako još uvijek posjeduje kvalitet za igru na visokom nivou i nema namjeru tek tako odustati od karijere.

S obzirom na to da su mu svi računi blokirani, Alves smatra da od nečega mora da živi. Fudbal je jedino što zna raditi i pokušat će se vratiti na teren prije konačne presude koja bi trebala doći tek 2025. godine.

Posljednji meč brazilski fudbaler odigrao je 8. januara 2023. godine. Tada je igrao za meksički Pumas protiv Juareza.

Nakon toga je otputovao u Španiju i potom su krenule njegove nevolje. Djevojka ga je prijavila za silovanje koje se desilo 30. decembra 2022. godine i Alves je odmah uhapšen u Barceloni.

Oglasi

Meksički Pumas istog trenutka je raskinuo ugovor s njim. Počela je pravna bitka čuvenog fudbalera, no nije uspio dokazati da je nevin, kako on tvrdi.

Alvesu je prijetila kazna od čak devet godina zatvora. Ipak, uplatom obeštećenja od 150.000 eura oštećenoj kazna mu je smanjena za 50 posto.

Na slobodu je izašao nakon 14 mjeseci zatvora. Uplaćena je kaucija od čak milion eura i drugostepenu presudu će sačekati na slobodi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Dani Alves je najtrofejniji fudbaler svih vremena, a kroz karijeru je igrao za Sevillu, Barcelonu, Juventus i PSG. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i zabio je osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti