Zatvor je prošlost, Dani Alves poput ptičice na slobodi - Pun stol, a on 'preživljava'
Dani Alves uživa u slobodi (AP Photo/Emilio Morenatti

Rekao je nekoliko rečenica

Zatvor je prošlost, Dani Alves poput ptičice na slobodi - Pun stol, a on 'preživljava'

Midhat Šljivak

Dani Alves danas je konačno razgovarao sa španskim medijima nakon što je više od 14 mjeseci proveo iza rešetaka po optužnici za silovanje koja mu je donijela zatvorsku kaznu od četiri i po godine.

Brazilska fudbalska zvijezda Dani Alves našao se na slobodi nakon 14 mjeseci iako je osuđen za silovanje djevojke u noćnom klubu u Barceloni. Njemu je uplaćena kaucija od milion eura i svoju pravnu borbu 40-godišnjak je nastavio sa slobode.

Alvesu je poprilično ograničeno kretanje. Oduzeti su mu pasoši, bankovni računi zamrznuti, ali očigledno da Brazilac ima i druge izvore prihoda.

Prve riječi za španske medije bile su za El Periodico. Pronađen je u lokalnom kafiću na ručku i kafi. Ističe da nema previše zanimacija od izlaska iz zatvora.

"Evo šta radim. Svakog petka idem na sud i to je to. Nemam previše toga za raditi", rekao je Alves.

Oglasi

Proces protiv njega trenutno je na žalbenom vijeću. Konačna odluka mogla bi biti donesena tek za dvije godine. Alves pokušava dokazati nevinost i izbjeći kaznu od četiri i po godine zatvora.

"Sad igram utakmicu pred sudom. Ne znam koliko će to sve trajati", kratko je rekao Brazilac dok se častio bogatom trpezom i o boravku iz rešetaka ja kratko rekao:

"Gdje god da idem pokušavam preživjeti. Priviknem se na sve jer nije mjesto to što čini čovjeka, već čovjek čini mjesto. Sad se osjećam mirno i dobro", rekao je nekadašnji brazilski fudbaler.

Alves odmah po izlasku lumpovao do jutra

Dani Alves je veoma burno proslavio svoj izlazak iz zatvora. Odmah je organizovao zabavu koja je trajala do jutra.

Oglasi

Okupio je Brazilac porodicu i prijatelje koji mu nisu okrenuli leđa. Ostali su do ranih jutarnjih sati i slavila se sloboda 40-godišnje legende Barcelone.

Alves se pomirio i sa suprugom Joanom Sanz. Iako ga je ona odmah ostavila nakon što je uhapšen, Dani je odlučio da joj oprosti i sada su ponovo skupa.

Bivši fudbaler mogao bi dakle na slobodi provesti naredne dvije godine prije nego što dođe konačna presuda u njegovom slučaju. On je već odradio 14 mjeseci zatvora, a preostalo je još nešto više od tri godine po trenutnoj presudi.

I priče o tome kako nema novca španski list danas je raskrinkao. U restoranu su ispred Alvesa bila brojna skupocjena jela kojih se očigledno zaželio.

Top Komentari

ambermen
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi