Alves je naručio hamburger u vili od pet miliona eura, pa poželio da se odmah vrati u zatvor

Jučer izašao iz zatvora

Alves je naručio hamburger u vili od pet miliona eura, pa poželio da se odmah vrati u zatvor

E. Škorić

Nakon 14 mjeseci i pet dana, ovog ponedjeljka u 16.30 sati po lokalnom vremenu Dani Alves ponovo je udahnuo svjež zrak slobode jer je pušten privremeno iz zatvora.

Bivši fudbaler uspio je platiti kauciju od milion eura koja mu daje privremenu slobodu , barem dok sudski proces koji vodi Sud u Barceloni, a koji ga osuđuje na četiri i pol godine zatvora, ne bude pravomoćan, nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje mlade žene u noćnom klubu u decembru 2022. godine.

Bilo je u medijima lažnih izvještaja da je kauciju za njegov izlazak na slobodu platio fudbaler Atletico Madrida Memphis Depay, ali agent nizozemskog fudbalera se danas oglasio i s riječima da to nije istina i da se radi o lažnim vijestima.

Dani Alves je u pratnji svoje advokatice Ines Guardiole izašao iz zatvora. Gledao je samo ispred sebe unatoč demonstracijama koje su ga okruživale jer su brojni ljudi protestvovali protiv njegove slobode. Alves je ušao u automobil koji ga je čekao, a kojeg je vozio njegov prijatelj Bruno Brasil, s kojim je bio zajedno u noći navodnog zločina krajem 2022.

U nekoliko koraka koje je napravio do auta, 40-godišnji igrač izbjegao je odgovoriti na pitanja novinara, te se zaputio prema svojoj vili vrijednoj pet miliona eura.

Oglasi

Cijela španska televizija prenijela je Alvesov izlazak iz zatvora i ostala iznenađena iznenađenjem koje ga je čekalo kada je stigao na vrata svoje vile. Ispred je bio ostavljen buket cvijeća, kojeg Brazilac nije ni uzeo.

Kako javljaju iz Španije, Alves nijednu odluku o puštanju nije donio bez prethodnog pozdrava sa zatvorenicima koji su ga pratili tokom prošle godine. Dao im je svu odjeću koju mu je porodica darivala prilikom svakog posjeta, kao i televizor i lepezu. Zato kada su kamere snimile Brazilca kako izlazi iz zatvora nije nosio torbu s osobnim stvarima. Velik dio odjeće koju je dao zatvorenicima bio je sportski stil, a nosio ju je za svaku igru ​​koja se svakodnevno igrala između zatvorenika. Osim toga, ostavio je i Bibliju da bi drugi mogli da je čitaju.

Prošlo je nekoliko sati prije nego što je Brazilac dobio prvi udarac realnosti i naišao na prvu veliku promjenu u novom životu: njegova bivša supruga Joana Sanz ne stanuje kod kuće.

Prema programu emitiranom iz Miamija, El Gordo y Flaca , žena je napustila rezidenciju noć prije nego što se Brazilac vratio. "Znamo da se Joana ne želi vratiti svom mužu i Alves se s tim jako loše nosi", komentarisano je u spomenutoj seriji.

Isto tako, bivši idol Barcelone (nakon osude, uklonjen je iz muzeja slave) neće biti sam: njegovi roditelji i braća su na putu u Barcelonu kako bi ga počeli fizički pratiti u ovom novom procesu . Također, ove srijede njegov tata slavi rođendan pa će taj datum pokušati proslaviti svi zajedno.

Oglasi

Prve noći, dok su neki članovi porodice pravili društvo, dostavljač je viđen kako prilazi vili kako bi dostavio hamburgere. Vjerovatno je to bio zahtjev da se zadovolji jedna od brojnih Alvesovih želja tokom posljednjih 14 mjeseci.

Dani Alves je kupio privremeno slobodu, ali pitanje je kada će se ponovo vratiti u zatvor. Sada će pokušati malo da uživa, ali pitanje je hoće li to moći s obzirom da više s njim nije žena koju najviše voli.

Joana Sanz je tvrdila da i dalje voli Danija Alvesa, i moguće da ga voli, ali očito ne želi živjeti s čovjekom kojem se sudi za silovanje.

Joana bi naravno voljela da vrati vrijeme, da njen dragi nije napravio to što je napravio i da nastave sretno živjeti, ali manekenka s Tenerifa morat će neko vrijeme biti sama, a nije poznato da li je zaista već pronašla nekog novog ko bi mogao zamijeniti brazilsku legendu.

Top Komentari

Medo-Brundo
“Također, ove srijede njegov tata slavi rođendan“ Tata ??????
0 1
Sipuga
Ali od svega je najbolja ona sto napisa da zena nece da zivi sa covjekom kojem se sudi za silovanje pa prijatelju covjek je vec osudjen za silovanje o cemu ti i kakvom vise sudjenju izrecena je kazna kakva je takva je.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi