Spasitelj Danija Alvesa je velika fudbalska faca: "Ne opravdavam, ali neću iznevjeriti"
Veliki prijatelj priskočio upomoć Daniju Alvesu (AP Photo/Emilio Morenatti)

Platio milion eura kaucije

Spasitelj Danija Alvesa je velika fudbalska faca: "Ne opravdavam, ali neću iznevjeriti"

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Dani Alves izašao je na slobodu. Kaucija od milion eura uplaćena je jučer, pa je slavni defanzivac nakon 14 mjeseci slobodan čovjek. Kauciju je uplatio niko drugi do Memphis Depay.

Dani Alves je prethodnih 14 mjeseci proveo u zatvoru po optužbi za silovanje. Nedavno je slavni brazilski fudbaler osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je sud u Barceloni prihvatio kauciju od milion eura kako bi se našao na slobodi.

Alves je pored ove cifre morao predati oba pasoša koja posjeduje (Brazil, Španija), te će biti konstantno pod policijskom prismotrom i ne smije se približavati žrtvi silovanja.

Bivši fudbaler je na slobodu zahvaljujući prijateljima. Prvo ga je Neymar spasio još veće kazne jer je isplatio 150.000 eura odštete djevojci, pa je kazna ublažena za 50 posto i osuđen je na četiri i po godine zatvora.

Neymar se isticao i kao glavni kandidat za uplatu milion eura kaucije kako bi se Alves našao na slobodi, no od toga je odustao, pa je Daniel morao još nekoliko dana ostati iza rešetaka.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/BarcaUniversal/status/1772313298857349569[/twitter]

Međutim, pojavio se neočekivan spasitelj. Milion eura za slobodu Alvesa navodno je uplatio napadač Atletico Madrida Memphis Depay.

Veliko prijateljstvo veže njega i Danija Alvesa. Sada mu je odlučio pomoći i barem nakratko ga izvući iz zatvora, ali to je nešto što mu Brazilac definitivno nikad neće zaboraviti.

Depay i Alves na treningu Barcelone (Foto: EPA)

Dani Alves i Memphis Depay kratko su zajedno nastupali za Barcelonu. Ipak, očigledno je da su postali veoma bliski i Brazilac se definitivno može pohvaliti da ima istinske prijatelje.

Depay govorio o zakonskim problemima svojih kolega

Memphis Depay je nedavno govorio o zakonskim problemima svojih kolega i prijatelja s terena. Dotakao se Alvesa, Benjamina Mendyja i Quincyja Promesa.

Oglasi

"Ljudi bi trebali znati da imam jako tešku prošlost. Moj brat je odležao deset godina u zatvoru i jedva da sam ga viđao. Benjamin Mendy i Dani Alves su također umiješani u kriminalne slučajeve, ali to ne znači da mi više nisu prijatelji", rekao je Depay i dodaje o Promesu.

"Ne poznajem Quincyja kakvog opisuju. Ne želim opravdavati njihove postupke ili ih podržavati, ali nikad ih neću iznevjeriti", poruka je Depaya.

Podsjetimo, Benjamin Mendy je također bio optužen za silovanje. Njega je desetak žena prijavilo, ali je sud rekao da Francuz nije kriv i oslobođen je nakon godinu i po dana provedenih u zatvoru.

Promes je s druge strane pred nizozemskim sudom osuđen na šest godina zatvoru zbog navodne umiješanosti u krijumčarenje 1.3 tone kokaina. On nije dostupan vlastima ove zemlje jer se nalazi u Rusiji.

Depay ni za njega nema nikakve loše riječi, ali definitivno će Nizozemac biti na udaru određenih ljudi, posebno jer je platio kauciju osuđenom silovatelju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi