David Beckham otkrio kojoj religiji pripada: "Ponosan sam što to mogu reći"

Iznenadio je mnoge

David Beckham otkrio kojoj religiji pripada: "Ponosan sam što to mogu reći"

Midhat Šljivak

Legendarni engleski fudbaler David Beckham (48) otkrio je kako je Jevrej. Ikona svjetskog fudbala nije često povezivan s bilo kojom religijom, ali on je nedavno saopštio kako je ponosan na svoje jevrejsko porijeklo i čuva tradiciju ovog naroda.

David Beckham nikada javno nije iskazivao svoju religiju. Nakon velike fudbalske karijere razni uspješni poslovi su bili ti o kojima se uglavnom pričalo, ali ni legendarni fudbaler nikad nije govorio o vjeri.

Sada je odlučio progovoriti i o toj privatnoj stvari. Saopštio je kako je Jevrej i ponosi se svojim korijenima koje ima.

"Dio sam jevrejske zajednice i ponosan sam što to mogu reći", rekao je Beckham i nastavlja:

"Djed se uvijek trudio da poštujemo tradicije. Išao sam u Mikve (obredno kupatilo) i nosio jarmulke (kapice) na vjenčanjima".

Oglasi

"Svake subote sam išao kod djeda i bake. Ona bi mi spremala supu od piletine i ćufte. Uvijek smo držali do tradicije i porodica se uvijek trudila da provede što više vremena zajedno", poručio je Beckham

David Beckham ima opsesivni poremećaj: Englez sve zaprati u krevet, a onda kreće u akciju

David Beckham sa 48 godina uspješan je čovjek, poslovno i privatno. Bivši fudbaler se nalazi u odličnoj formi usprkos činjenici da je prošlo nekoliko godina otkako je objesio kopačke o klin.

Bivši vezni igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Milana, a sadašnji predsjednik Inter Miamija već se desetljećima bori s opsesivno kompulzivnim poremećajem.

Beckham ne može a da ne primijeni neka ponašanja, uglavnom beskorisna ili hitna osim za njegovu psihu. Čak i smiješne geste s kojim je je njegova supruga Victoria naučila živjeti.

Beckhamov poremećaj će biti tema, između ostalih događaja u njegovom životu, nadolazeće Netflixove serije, u kojoj Becks otkriva da provodi sate noću čisteći kuću, s posebnom opsjednutošću svijećama koje su bile upaljene tijekom dana.

Oglasi

Bivši engleski reprezentativac ranije je govorio o svojoj potrebi da sve posloži u pravoj liniji ili u parovima, sada kaže da ostaje budan satima pospremajući nakon što njegova porodica ode na spavanje.

"Jako dobro čistim, ali nisam siguran cijeni li to moja žena. Stvar je u tome da kad su svi u krevetu, ja idem okolo, čistim svijeće, palim svjetla na prvom spratu, pazim da je sve u redu. Mrzim ustajati ujutro, a okolo se nalaze šalice, tanjuri i zdjelice."

Beckhamov nivo opsjednutosti doseže vrhunac sa svijećama: "Zamorno je ići uokolo i čistiti svaku pojedinačnu svijeću. Odrežem vosak sa svijeće, čistim staklo, smeta mi dim unutar svijeće. Znam, čudno je".

Međutim, nije uopšte lako kretati se jer je u pitanju vila od 30 miliona dolara s osam kupaonica, sedam spavaćih soba, teretanom i spa u kojoj Beckhamovi žive već 10-ak godina, ali to Beckhamu za sada ne predstavlja problem.

Victoria je za svog muža rekla da je "tako savršen", a on je imao spreman odgovor: "Nemoj joj vjerovati ni sekunde. Zvuči tako sarkastično kad to kaže."

Top Komentari

Mel_Glupson
Stari cionist ..pedofil ..ljubi djecu u usta .. mamu mu njegovu ljigavu
4 3
Zoilomas
****ar
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi