Doktor otkrio da se Maradona pokušao ubiti na Kubi prije 15 godina: "Kaže da ga nije vidio, ali..."

Imao je dosta zdravstvenih problema

Doktor otkrio da se Maradona pokušao ubiti na Kubi prije 15 godina: "Kaže da ga nije vidio, ali..."

Endin Čaušević

Diego Armando Maradona je preminuo prije mjesec dana u 61. godini života.

Maradona je preminuo u svom domu u Buenos Airesu, a njegova smrt je žestoko uzdrmala fudbalski svijet. Samo nekoliko sedmica prije toga Maradona je operisao glavu zbog krvarenja na mozgu i činilo se da se dobro oporavlja.

No, nakon smrti pokrenuta je istraga zbog navodnog ljekarskog nemara prema Maradoni koji očito nije imao potrebnu pomoć. Nakon smrti jednog od najboljih igrača svijeta pojavile su se razne priče o njemu, te je jasno da će legenda o Maradoni zauvijek da živi.

Prije nekoliko dana oglasio se i njegov nekadašnji doktor, Alfredo Cahe, koji je otkrio da se Maradona jednom pokušao ubiti na Kubi.

"Imao je oštećenje mozga, ali nije to bio baš Alzheimer i zbog toga nije bilo tako vidljivo. Problem je što nije uzimao ni odgovarajuće lijekove. Trebao je mir i tišinu da se oporavi, ali to nikada nije bio slučaj s njim", kaže Cahe i dodaje.

"Sjećam se prije više od 15 godina kad smo bili na Kubi. Jednog dana pokušao je da se ubije. Zabio se u autobus i samo ga je čudo spasilo. Rekao nam je da nije vidio autobus i da se odjednom pojavio ispred njega, ali svi smo znali da to nije istina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi