EA Sports odlučio koji igrač će biti na naslovnici FIFA 22

EA Sports odlučio koji igrač će biti na naslovnici FIFA 22

Edmir Škorić

Electronic Arts obavijestio je putem društvenih mreža ko će biti na naslovnici novog serijala popularne video igre FIFA. Nije bilo iznenađenja.

Znalo je u prošlosti da se desi da EA Sports iznenadi ljubitelje ove video igre izborom igrača na naslovnici. U posljednjih 10 godina, devet ih je krasilo naslovnu stranu.

Wayne Rooney, Jack Wilshere, Lionel Messi, Eden Hazard, Marco Reus, Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk i Kylian Mbappe. Sada će ponovo Mbappe biti na naslovnici, objavio je EA Sports.

Na FIFA 21 takođe je bio Mbappe glavni lik, ali zajedno s Neymarom, no sada će biti samostalan na omotu.

"Biti na naslovnici FIFA-e iz godine u godinu fantastičan je osjećaj. Imam vrlo poseban odnos s kompanijom, volim igru i jedva čekam uživati u igranju FIFA-e 22 sa svim ljubiteljima nogometa", rekao je Kylian Mbappe.

Sutra će biti objavljen zvanični trailer za novu inačicu FIFA-e, a igra će biti dostupna na tržištu od 6. oktobra.

Inače, najviše puta je naslovnicu FIFA-e krasio Wayne Rooney, čak šest puta. Ta čast je četiri puta pripala Messiju, a po dva puta Ronaldu i Mbappeu.

Top Komentari

Manager
samo PES
6 3
brutal_bandal
Ja imam fifu 18 i fifu 19
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi