Hrvatski YouTuber u dvije riječi objasnio ko je i šta Edin Džeko!
Malajski Tapir ponovo govorio o Edinu Džeki u vrlo pozitivnom kontekstu.

Malajski Tapir opet o Dijamantu

Hrvatski YouTuber u dvije riječi objasnio ko je i šta Edin Džeko!

Eldar Ganibegović

Edin Džeko je najbolji napadač kojeg je Balkan ikada imao. Treba to reći bez lažne skromnosti, a to potvrđuju i brojke. Sada je o njemu u jako pozitivnom kontekstu ponovo govorio Ivan Rado, hrvatski YouTuber poznatiji kao Malajski Tapir.

Nedavno je Edin Džeko s 37 godina na leđima postigao novi hat-trick. Tri gola je zabio protiv Konyaspora, što mu je bio drugi hat-trick od dolaska u Fenerbahče.

Zajedno s njim u Feneru igraju hrvatski golman Dominik Livaković, te srbijanski ofanzivac Dušan Tadić. Ovaj trojac je glavni u novom serijalu "Balkanske ikone" na kanalu Malajski Tapir na YouTubeu.

Edin Džeko - Balkanska ikona

Edin Džeko ipak je izdvojen pored ostalih Balkanaca. O njemu je ponovo govorio u jako pozitivnom kontekstu. Na kraju je poentirao i dvjema riječima objasnio ko je i šta Edin Džeko. "Balkanska ikona", kazao je Osiječanin.

"Evo zašto se kaže da su dijamanti vječni", započeo je Tapir, pa nastavio:

Oglasi

"Džeko je 2009. zabio svoj prvi hat-trick u karijeri za Wolfsburg, a svoj zadnji hat-trick 15 godina kasnije, 2024. za Fenerbahče."

"Ovo sa Wolfsburgom, Misimović, Džeko i Grafite. Koja je to romantika bila... Bosanski dijamant unutar dvije brutalne sezone zabija 48 golova uz 19 asistencija i donosi Wolfbusrgu prvi naslov njemačkog prvaka.

Nakon toga prelazi u City koji u tom trenutku nema niti jednu osvojenu Premier ligu. Onda Džeko u tandemu s Aguerom radi čuda i donosi im prve naslove.

Najbolji strijelac Serije A je bio 2017. kad je još pet igrača zabilo preko 20 golova, ali ih je Džekson zabio 29.

Golgeter, kapiten, ambasador UNICEF-a i jednostavno balkanska ikona", istakao je Malajski Tapir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi