Pet godina je u grobu, ali još nije spokojan - Cardiff od Nantesa traži 120 miliona eura zbog Sale!

Francuski mediji prenose

Pet godina je u grobu, ali još nije spokojan - Cardiff od Nantesa traži 120 miliona eura zbog Sale!

Eldar Ganibegović

Više od pet godina prošlo je od velike tragedije u kojoj je poginuo Emiliano Sala, argentinski fudbaler. Ni nakon toliko vremena situacija se nije smirila na relaciji Nantes - Cardiff City.

Argentinski fudbaler Emiliano Sala i pilot David Ibbotson poginuli su 21. januara 2019. godine nakon pada aviona u Engleskom kanalu. Sala je kobnim letom krenuo iz Nantesa u Cardiff na potpis ugovora.

Ovaj napadač trebao je za 15 miliona eura da bude novo pojačanje Cardiffa, ali na kraju je sve završilo tragično.

Više od pet godina je prošlo od te tragedije, ali računi još nisu čisti. Cardiff City je Salu vjerovatno i prežalio, ali silne milione nije.

Kako prenose mediji u Francuskoj, Cardiff City od Nantesa traži odštetu od čak 120 miliona eura. Smatraju da sa Salom u timu ne bi ispali iz lige.

Cardiff smatra da bi Nantes trebao snositi odgovornost za Salinu smrt jer je njegov agent Willie McKay organizovao avion u njihovo ime koji se potom srušio.

Oglasi

Ostaje da se vidi šta će od toga da bude. Jasno je da je teško očekivati da se plati toliki iznos, no sve je moguće.

U maju 2022. godine u Francuskoj smo vidjeli i neke zaista bolesne stvari. Bilo je uvreda na račun pogibije Argentinca.

Ovu tragediju navijači Nice u iskoristili za bolesne uvrede u meču protiv St. Etiennea. Sve je uslijedilo nakon poraza od Nantesa u Kupu Francuske.

"Navijači" su u devetoj minuti meča odlučili da skandiraju stravične stvari na račun Emiliana Sale.

"On je Argentinac koji ne zna baš dobro da pliva. Emiliano je ispod vode", čulo se s tribina stadiona u Nici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi