Akcija od 46 sekundi: Brazilski fudbalski idol bespomoćno na podu, lopovi su dobili što su tražili

U Brazilu ništa novo

Akcija od 46 sekundi: Brazilski fudbalski idol bespomoćno na podu, lopovi su dobili što su tražili

Edmir Škorić

U Ipanemi, u južnoj zoni Rio de Janeira, opljačkan je brazilski fudbalski as Fred, koji trenutno nastupa za Fluminense, a igrao je godinama u Francuskoj za Lyon.

U ranim jutarnjim satima u četvrtak opljačkan je 34-godišnji bivši fudbaler, koji se vozio kroz Ipanemu nakon utakmice Fluminensea na Maracani, nakon čega su mu prišli pljačkaši.

Bivšem igraču su ukrali auto i mobilni telefon. Unatoč svemu, Fred nije bio povrijeđen, ali ima snimak na kojem se vidi kako je napustio svoj automobil i potom s rukama iznad glave liježe na pod.

Fred je od decembra 2022. direktor Fluminensea, gdje se i proslavio. Igrao je u karijeri još za Americu-MG i Cruzeiro, a bio je i član brazilske reprezentacije.

U dresu Fluminensea odigrao je 382 utakmice i postigao 199 golova, u dva perioda - od 2009. do 2016. i od 2020. i 2022. godine, kada je završio igračku karijeru.

Civilna policija istražuje slučaj u kojem je Fred opljačkan. Na snimku se moglo vidjeti da daje desni žmigavac u crnom automobilu, dok iz bijelog izlaze dvije osobe koje vrše pljačku. Imali su pomoć, a pratio ih je i jedan motorista.

Pljačke fudbalera postale su, nažalost, kao dobar dan. Svakodnevno se dešava širom svijeta da imovina fudbalera bude na tapeti organizovanih kriminalnih grupa, a ne treba ni spominjati koliko je to učetalo na tlu Južne Amerike, gdje većinski siromašno stanovništvo na ovaj način pokušava da se spasi.

S obzirom da je u ovom slučaju sve snimljeno, nije isključeno da policija na kraju pronađe pljačkaše i da Fredu vrati njegov skupocjeni automobil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi