Haos u Zagrebu: Policija na nogama nakon razbijanja po ulicama i povika 'ovo je Srbija'
Foto: Filip Kos/Pixsell

Navijači Budućnosti razbijali po gradu

Haos u Zagrebu: Policija na nogama nakon razbijanja po ulicama i povika 'ovo je Srbija'

Zagrebačka policija u ovim trenucima ima pune ruke posla, a razlog je skupina mladih ljudi koja je danas oko podne ludovala na ulicama ovog grada. 

Kako javljaju hrvatski mediji, u pitanju su navijači Budućnosti koji su stigli na drugu utakmicu polufinala ABA ige između njihovog kluba i Cedevite, ali čini se kako oni neće ni vidjeti dvoranu na kraju.

Kako prenose očevidci, navijači Budućnosti su nosili palice i razbijali su flaše u Gajevoj ulici u Zagrebu, nakon čega je policija privela njih oko 30-ak. Skupina huligana je razbijala stakla u pomenutoj ulici, a također su se čuli povici "Ovo je Srbija".

Podsjetimo, Budućnost u polufinalnoj seriji ABA lige vodi 1:0 protiv Cedevite nakon što je Nemanja Gordić briljirao u Podgorici, a danas je domaćin pod imperativnom pobjede ako želi nastaviti polufinalnu seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti