Šokantna ispovijest Salihamidžića: "Meni 15 godina, kalašnjikov u rukama, dolazi sestra i govori..."

Čuveni Brazzo o odlasku iz Bosne i Hercegovine

Šokantna ispovijest Salihamidžića: "Meni 15 godina, kalašnjikov u rukama, dolazi sestra i govori..."

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić je bez sumnje jedan od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikada imala. Njegov životni put ka svjetskoj slavi je bio izuzetno težak, međutim svu patnju kroz koju je prošao itekako je naplatio.

Salihamidžić svakim prvim danom nove godine slavi rođendan, tako je 2024. godinu počeo ulaskom u 48. godinu svog života.

Ranije je proslavljeni bh. as ispričao svoju životnu priču sa početka agresije na Bosnu i Hercegovinu 90-ih godina prošlog vijeka. Rijetki su znali da je spavao sa kalašnjikovom ispod kreveta.

"Rođen sam u Mostaru, gdje je čuveni most. Imao sam bezbrižno djetinjstvo. Otac mi je bio policajac, majka učiteljica, a ja sam već tada želio postati fudbaler.

Salihamdžić je potpunu afirmaciju doživio igrajući za HSV

Jugoslavija je bila država koja je funkcionisala, nama je bilo dobro. Imali smo 'jednostavan' život, ali smo bili sretni. S 8 godina sam počeo igrati, moj otac, koji je bio igrač druge lige, bio je moj prvi trener.

Igrao sam za mlade selekcije Jugoslavije, nakon utakmice s reprezentacijom morao sam se vratiti kući, ali nije bilo letova iz Beograda za Sarajevo. Vraćajući se autom, prešao sam šta se dešava i vidio da je situacija ovdje ozbiljna.

Oglasi

Na deset 10 kilometara od moje kuće bila je linija, nakon dva mjeseca došao mi je otac i rekao: 'Imamo kalašnjikov u kući i pištolje, uzmi ih i idi pretraži dva dijela ulice."

Tada mi je rekao da povedem majku i sestru da pokušaju pobjeći. Kao 15-godišnjak, imati kalašnjikov ispod kreveta nije normalno.

Nije želio u Njemačku

Jedno jutro probudila me sestra i rekla: 'Obuci se, ideš Njemačku.'

'Ne, ne idem u Njemačku', odgovorio sam. Nisam se htio odvajati od porodice i nje, bilo je teško.

Autobusom sam otišao u Dortmund, odatle sam otišao u Hamburg gdje sam upisao Institut za sport.

Salihamidžić iz perioda kada je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Moram reći da je istina da ako se u Njemačkoj neko posveti i naporno radi dobije priliku.

I iskoristio sam priliku o kojoj sam toliko sanjao, učinio sam to jer sam se borio", završio je Salihamidžić.

Popularni Brazzo je u međuvremenu postao istinska fudbalska ikona. Jer osim što je jako cijenjen u Bayarnu i Juvenutusu, takav je slučaj i u cijelom fudbalskom svijetu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hvala ti sto si uradio za BH redan
1 1
Ham0
Je li se i on ranio kao najveci prevarant vahid halilhodzic samo da izadje i dobije azil?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi