Otvorio restoran, pa izložio kopačke najvećih fudbalskih zvijezda, jedne pripadaju i igraču iz BiH!

Javier Zanetti oduševio

Otvorio restoran, pa izložio kopačke najvećih fudbalskih zvijezda, jedne pripadaju i igraču iz BiH!

E. Čaušević

Nekadašnji argentinski fudbaler Javier Zanetti nakon završetka igračke karijere obnaša funkciju potpredsjednika Intera, a odlučio je da se okuša i u ugostiteljstvu jer je nedavno otvorio restoran u Milanu koji je privukao mnogo pažnje.

Zanetti je najveći trag ostavio u dresu Intera s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a kada se penzionisao odlučio je da ostane dio kluba s Meazze i trenutno je potpredsjednik.

No, nekadašnji argentinski reprezentativac okrenuo se i drugim stvarima u svom životu, te je pokrenuo nekoliko biznisa sa svojom porodicom. Odlučio je da se okuša i u ugostiteljstvu, a nedavno je otvorio restoran u Milanu.

Zanettijev restoran nosi ime "El Patio del Gaucho" i njegova supruga Paula će biti zadužena za vođenje istog. Zbog previše obaveza u Interu jasno je da Zanetti ne može voditi brigu o restoranu, ali njegova supruga je uskočila kako bi mu pomogla.

Radi se o restoranu koji njeguje većinom argentinsku kuhinju, a specijalitet kuće su argentinski odresci koji su poznati širom svijeta, te će hrana s roštilja čini se biti u centru pažnje.

No, ono što je posebno oduševilo mnoge jeste unutrašnjost restorana koju je Zanetti posebno osmislio sa svojim dizajnerima jer je napravio zaista fantastičan ambijent.

Oglasi

Htio je da njegov restoran odiše elegancijom, ali i da se zna da je njemu fudbal broj jedan u životu i svoje uspjehe koje ima u tom sportu iskoristio je i za dizajn što se tiče unutrašnjosti ovog restorana.

Odlučio je da od velikog broja poznatih fudbalera skupi suvenire i izloži ih u restoranu što je goste ostavilo bez teksta.

Većinom se radi o kopačkama koje su nosile najveće fudbalske zvijezde, a između ostalih, tu su kopačke koje su pripadale nekada Ronaldu, Vieriju, Ronaldinhu, Adrianu, Maldiniju, Raulu, Messiju, Agueru, Rivaldu, Zamoranu, Kaki, Xaviju, Mihajloviću, Tottiju, Ibrahimoviću i mnogim drugim zvijezdama.

@leoromanuu

Javier Zanetti’s restaurant in Milano. You must see this place.

♬ Calm Dooowwnnn Lalalaaa (Remix) - FAITAH NADA

No, ono što se može vidjeti na jednom videu koji je objavljen na TikToku jeste da se tu nalaze i kopačke jednog igrača iz Bosne i Hercegovine što je sigurno velika čast.

U pitanju je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji je odlučio pokloniti Zanettiju jedan par svojih kopački kako bi ih on izložio u restoranu, a Dijamant se na iste i potpisao.

   Kopačke Edina Džeke koje se nalaze u restoranu Javiera Zanettija u sklopu njegove nevjerovatne kolekcije.

Ovaj potez Zanettija je oduševio javnost i goste restorana koji su poručili da je legendarni Argentinac uspio da napravi nešto poputno drugačije.

Pored hrane pokazao je i koliko je fudbal važan u Argentini i sve to je objedinio u jedno, te mnogi vjeruju da nema sumnje da će njegov restoran ubrzo biti u samom vrhu.

Top Komentari

konjnakvadrat
Roberto Baggio bajo moj,ostalo buranija
0 3
Adrian
A uh kakva imena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi