Sada je cijelom svijetu jasno zašto je Benzema otišao u S. Arabiju, svaki musliman sanja o ovome

Francuz objavio story na Instagramu

Sada je cijelom svijetu jasno zašto je Benzema otišao u S. Arabiju, svaki musliman sanja o ovome

Endin Čaušević

Prije nekoliko mjeseci fudbalska javnost bila je iznenađena kada je Karim Benzema poručio da napušta Real Madrid i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji jer takav potez niko nije očekivao. Benzema je potpisao za Al Ittihad, a sinoć je cijelom svijetu pokazao zašto je, između ostalog, otišao u S. Arabiju.

Benzema je čak 14 godina proveo u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao i očekivalo se da će u kraljevskom klubu provesti još barem jednu sezonu, no Francuz je donio odluku koja je sve iznenadila.

Na kraju prošle sezone poručio je Florentinu Perezu da neće produžiti ugovor i da napušta Real Madrid, a klub mu nije uopšte pravio nikakav problem zbog toga jer je jasno kakav trag je Benzema ostavio u Madridu.

Benzema je na kraju potpisao za Al Ittihad gdje po sezoni zarađuje 200 miliona eura što je zaista nevjerovatno. Međutim, nije novac bio jedini razlog zbog kojeg je Benzema odlučio da ide u Saudijsku Arabiju.

Francuski napadač je nakon potpisa govorio o tome koliko mu je vjera važna u životu i da je i to bio jedan od razloga dolaska u Al Ittihad, ali mu baš nisu svi povjerovali kada je to rekao.

Oglasi

Međutim, Benzema je sada dokazao da je vjera imala itekakav utjecaj da on dođe u S. Arabiju jer je fotografijom koju je objavio na Instagram storyju sada to najbolje pokazao.

Naime, iskusni napadač je posjetio Mekku i najsvetije mjesto za muslimane na svijetu Kaabu, a objavio je fotografiju koja je oduševila najviše pripadnike te vjere.

Opis nije dostupan.

Da Benzema nije samo tražio razloge da opravda odlazak u S. Arabiju spominjujući islam to je sada najbolje dokazao.

"Presretan sam", napisao je Benzema uz fotografiju koju je objavio na Instagramu.

Ovaj 35-godišnjak je od dolaska u Al Ittihad za ovaj klub upisao već četiri nastupa, te je zabio tri gola i dodao jednu asistenciju i pokazao da će biti zaista veliko pojačanje u novoj sezoni.

Top Komentari

Lakaka9
Mora da je zbog toga. Što Instagram vjernici nisu išli tamo prije nego što su Arapi počeli nuditi lude pare?
4 0
user1676114259
Svaka cast Karime. Allahu Ekber !
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi