LeBron James platio 37 miliona dolara za imanje, srušio ga i počeo graditi 'dom iz snova'

Može mu se

LeBron James platio 37 miliona dolara za imanje, srušio ga i počeo graditi 'dom iz snova'

M. Šljivak

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James odlučio je srušiti vilu koju je 2020. godine kupio za 37 miliona dolara i na njenim ruševinama sagradit će dom iz snova u kojem planira provesti ostatak života.

LeBron James trenutno je jedan od najbogatijih sportista svijeta. Košarkaš Los Angeles Lakersa je već 20 godina pod ogromnim ugovorima i ima dovoljno novca da mirno živi do kraja života.

Karijera 38-godišnje legende polako se bliži kraj. On već razmišlja o penziji, pa je zbog toga donio odluku da sagradi svoj dom iz snova.

Radovi polako počinju. On je odlučio srušiti imanje koje je 2020. godine platio nevjerovatnih 37 miliona dolara i na njegovim ruševinama sagraditi nešto posebno, gdje će provesti ostatak života.

Oglasi

LeBron je čekao pune dvije godine da mu se odobre radovi na kući koja se nalazi Beverly Hillsu, a čim je stigla dozvola radovi su odmah počeli.

Tako će LBJ dobiti novi dom. Moći će mirno da uživa u penziji, ali mora se priznati da nije čest slučaj da neko sruši imanje od 37 miliona dolara kako bi izgradio novi dom.

Vila koju je srušio nekada je pripadala čuvenoj glumici Kathryn Hepburn. Prvi vlasnik bio je glumac Charles Boyer, a tokom godina su se izmijenjali brojni vlasnici.

Ponos ili škrtost? LeBron James je milijarder, ali potrošiti 15 KM mjesečno mu je previše!

LeBron James, košarkaška superzvijezda i milijarder, priznao je da je "previše škrt" da bi plaćao 8 dolara mjesečno kako bi zadržao svoju plavu verifikacijsku značku na Twitteru.

Vlasnik Twittera Elon Musk je najavio da će svi originalni profili morati plaćati naknadu od 1. aprila. To se košarkašu LA Lakersa očigledno nije svidjelo.

Oglasi

Muskova najava naišla je na osudu nekolicine pojedinaca koji sumnjaju u vrijednost plaćanja gotovo 100 dolara godišnje za održavanje verifikacijske oznake.

James se oglasio na Twitteru kako bi izrazio svoje protivljenje plaćanju za plavu verifikacijsku značku.

"Pa valjda će moja plava kvačica uskoro nestati jer ako me poznajete neću platiti", napisao je jedan od najboljih košarkaša ikada.

Unatoč tome što je milijarder, LeBronova nespremnost da plati za plavu verifikacijsku značku donekle je iznenađujuća, s obzirom da ona služi kao službeni status i potencijalno može spriječiti lažno predstavljanje.

Oglasi