Legenda Željezničara šokirala srbijanske medije: Treba nam novi Arkan!

Nekadašnji napadač Plavih sa Grbavice

Legenda Željezničara šokirala srbijanske medije: Treba nam novi Arkan!

Legendarni napadač Željezničara Radmilo Mihajlović šokirao je srbijanske medije posljednjom izjavom u tamošnjem fudbalu.

On je poručio kako je srbijanskom fudbalu potreban novi Željko Ražnatović Arkan jer se 'male' klubove u Srbiji, prema njegovom mišljenju, ništa ne pita.

"Žao mi je što su se neke stvari rješavale daleko od terena, to je tako i danas. Mali klubovi se ništa ne pitaju. Dok je Arkan bio na čelu Obilića, Zvezda je na svojoj koži osjetila što znači kada ti netko ne dozvoljava da budeš prvak. Izgleda da nam je potreban novi Arkan pa da neko treći osvoji titulu", kaže Mihajlović pa nastavlja:

"Ja sam zvezdaš od malena, sin mi je ponikao u Zvezdi, nije mi ni Partizan mrzak. Navijam i za jedne i za druge kada igraju u Europi, ali ne vidim smisao toga da svake sezone ta dva kluba igraju za prvo mjesto".

Također komentarisao je i čuveno "Šajberovo kolo" u sezoni 85/86 kada su se Željezničar i Sarajevo takmičili ko će primiti više golova od Partizana i Zvezde.

"Najiskrenije, mi mlađi nismo znali za dogovor. Borili smo se za plasman u Kup UEFA, Partizan za titulu. Kada sam dao gol u prvom poluvremenu i otišao van terena da se radujem, sudija Beriša Šinasi mi je pokazao žuti karton i rekao: 'Gol ne važi, šta se praviš lud, zar ne znaš?’. Ja u čudu. Znam da sam krenuo sa svoje polovine, nema govora o ofsajdu. Tada sam shvatio da nisu čista posla".

"Sjećam se da sam sa Smajom Verlaševićem koji je te sezone došao kod nas iz Tuzle, sklopio dogovor da izginemo na terenu i da im svima pokvarimo planove. Nažalost, sve je već bilo rješeno. Kako bi pao gol na JNA, tako je padao i na Koševu. Poslije su me dodatno iznervirali zbog te nove utakmice. Izmaltretirali su nas da dođemo sa mora i da uhvatimo čarter za Beograd, da bi nas na stadionu sačekale prazne tribine i protivnik koji nije želio da izađe na teren. Besmisleno".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Covjek javno prizna da je imao naredbu da se sklanja... Toliko o FK Zeljeznicar kao gigantu...
9 1
Dzebra2019
Pirari su nepismeni , inace oni sve rjesavaju lavežom , usre posrane i ovaj konj hasimaga ..
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti