I to je moguće: Luka Modrić "dobio naselje" u Hercegovini
Zanimljiva šala mještana jednog hercegovačkog naselja.

Voljen je u našoj zemlji

I to je moguće: Luka Modrić "dobio naselje" u Hercegovini

Eldar Ganibegović

Luka Modrić je jedan od najvećih sportista koje je prostor Balkana ikada imao. Osim u svojoj Hrvatskoj, vole ga i u regionu, a naročito u Bosni i Hercegovini što se sada pokazalo na zanimljiv način.

Hrvatski veznjak Luka Modrić jedan je od najboljih veznjaka u historiji fudbala, a definitivno je obilježio i 21. vijek, te fudbal na prostorima bivše Jugoslavije.

S reprezentacijom Hrvatske je osvojio dvije medalje na posljednja dva Svjetska prvenstva, a o tome šta je sve osvojio s Real Madridom je suvišno i govoriti.

O kakvoj veličini se radi dovoljno govori da je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu i tako prekinuo dugogodišnju dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Fudbalski je stasavao početkom 21. vijeka ovaj rođeni Zadranin u Hercegovini. Igrao je tada na posudbi u HŠK Zrinjski.

GNK Dinamo Zagreb ga je posudio u redove Plemića gdje je stekao prijeko potrebno iskustvo, a u jednom intervjuu je rekao da je dosta očeličio u BiH, jer su ga protivnici konstantno udarali.

Oglasi

Očigledno da je za kratko vrijeme koje je proveo u Mostaru stekao dosta simpatija, te ga ljubitelji fudbala u Hercegovini itekako cijene i vole.

Tome je sada stigao jedan jako zanimljiv dokaz. Luka Modrić je "dobio naselje" u Hercegovini.

Naime, u blizini Čapljine nalazi se naselje Modrič. Neko je na ulaznoj tabli "č" prepravio na "ć", te ispod dodao Luka. 

Tabla u Modriču. 

Podsjetimo, Luka Modrić bi ovog ljeta trebao napustiti Real Madrid. Hrvatskom čarobnjaku ističe ugovor i teško je očekivati da će biti produžen, s obzirom na to da ima 38 godina.

Bez obzira na to, igra sjajno u dresu Real Madrida i koristi skoro svaku priliku koju dobije, a na ljeto će predvoditi Hrvatsku i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj gdje su Vatreni u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom. 

Top Komentari

koraj
On je voljen na ovom kvaziportalu vise nego ubsvojoj porodici!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi