Legendarni fudbaler je tek otišao u penziju, a odmah se pohvalio vrhunskom "mašinom"

"Ponovio" vozni park

Legendarni fudbaler je tek otišao u penziju, a odmah se pohvalio vrhunskom "mašinom"

Haris Zilić

Mnogi fudbaleri danas uživaju u atomobilima i često vidimo kako sebi priušte veoma skupocijene i luksuzne automobile. Ima onih i koji nakon karijere nastavljaju širiti ljubav prema autmobilima.

Veliki zaljubljenik u automobile je i bivši slovački reprezentativac i legenda slovačkog fudbala, Marek Hamšik (36).

Hamšik je ovo ljeto okončao karijeru, a posljednji klub u igračkoj karijeri bio mu je turski Trabzonspor.

Dok odmara od fudbala odlučio je da "ponovi" svoj vozni park.

Slovak se pohvalio najnovijim Mercedesom G klase, a fotografije su brzo osvanule na društvenim mrežama i u slovačkim medijima.

Oglasi

Marek je i ranije znao da iznenadi kupovinom novog automobila, a sada je otišaao još jedan korak više.

Što se tiče fudbala mogli bi ga uskoro vidjeti i u trenerskim vodama, a čini se da će fudbal ostati i u porodici Hamšik.

Opis nije dostupan.

Njegov sin Lucas (13) igra za RSC Hamsik Akademiju gdje briljira.

Oglasi

Prezime Hamšik vjerovatno je najpoznatije prezime u Slovačkoj i prva asocijacija na tu zemlju u fudbalskom svijetu, s obzirom na to kakav je trag ostavio Marek Hamšik u dresu Slovačke, te Napolija za koji je igrao 12 godina.

Još jednom se tačnom pokazala izreka da jabuka ne pada daleko od stabla i čini se da će Slovačka dobiti novog fudbalskog majstora iz porodice Hamšik.

Marek Hamšik je inače legenda Slovačke za koju je upisao najviše utakmica u historiji, njih 136.

Također, najbolji je strijelac svoje reprezentacije s 26 postignutih pogodaka, a jedan od njih postigao je i protiv naše reprezentacije u onoj historijskoj utakmici u Žilini u septembru 2013. godine kada je naciju obradovao Izet Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi