Bajram na bosanski način u dalekom Dubaiju
Bivši i sadašnji bh. reprezentativac s porodicama su se družili u Dubaiju povodom Ramazanskog bajrama.

Druženje bh. fudbalera

Bajram na bosanski način u dalekom Dubaiju

Eldar Ganibegović

Muslimani širom svijeta jučer su obilježili Ramazanski bajram koji se tradicionalno slavi 1. ševvala po hidžretskom kalendaru, odnosno prvi dan nakon ramazana. Bosanci su rasprostranjeni širom svijeta, pa se tako slavilo i u dalekom Dubaiju.

Ramazanski bajram se među Bosancima i Hercegovcima obilježio širom svijeta, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastali su se bivši i sadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Miralem Pjanić i Anel Hadžić družili su se u glavnom gradu ove male arapske zemlje, Dubaiju, a fotografiju su podijelili na društvenoj mreži Instagram, odnosno objavila ju je Alma Hadžić.

Dva tridesettrogodišnjaka bila su u društvu supruga i prijatelja, a uz Miralema i suprugu Jozefu tu je bio i njihov sin Edin. 

I Pjanić i Hadžić su nastanjeni u Dubaiju, no Anel Hadžić se više ne bavi fudbalom. Karijeru je završio prošle godine, a sada je u biznis vodama.

Oglasi

Zajedno sa suprugom bavi se nekretninama. Imaju investitore koji ulažu novac u projekte u gradnji, te traže kupce koji na početku uplate određeni postotak, imaju plan otplaćivanja, pa na kraju daju ostatak. 

Većinu posla obavljaju preko telefona, nemaju fiksno radno vrijeme i može se reći da su vrlo uspješni u svom poslu i da im sve ide od ruke.

S druge strane, Miralem Pjanić je u UAE stigao ljetos kada je napustio Barcelonu, te je potpisao za tamošnji Al Sharjah s kojim je osvojio Superkup i ušao u finale Kupa UAE.

Nedavno se vratio u tim nakon povrede zbog koje je propustio utakmice BiH protiv Islanda i Slovačke u martu, upisao dvije asistencije i dao veliki doprinos na putu ka pomenutom finalu kupa. 

Top Komentari

Ss.ba
Pa jel Bajram?Jel mora slika u šorcu? Kakav god je,ovaj Pjanic je gospodin. A i hanuma mu,i ako nije muslimanka. Ne zna za obicaje. Ali se lijepo i prikladno obukla.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi