Mirza Teletović ima novi unosan posao, "naslijedio" ga je od Šemsudina Hasića

Isplativa investicija

Mirza Teletović ima novi unosan posao, "naslijedio" ga je od Šemsudina Hasića

A. Čaušević

Mirza Teletović se odlučio za novu isplativu investiciju. 

Proslavljeni bh. košarkaš koji se nedavno vratio iz penzije je postao većinski vlasnik najuglednije mostarske poliklinke, Vitalis.

Prema dostupnim informacijama Teletović je otkupio suvlasnički udio od Šemsudina Hasića, suspendovanog predsjednika FK Velež.

Ukoliko se pogledaju podaci registra poslovnih subjekata Teletović je novi većinski vlasnik poliklinike Vitalis.

Navodno nekadašnji predsjednik KSBiH, a sada član Upravnog odbora planira otvoriti polikliniku i u Sarajevu.

Inače, Teletović je od ranije u poslovnom svijetu jer 35-godišnji Jablaničanin već nekoliko godina pokušava da se uključi u posao sa mini hidroelektranama, ali tu stvari ne idu po planiranom.

Poznato je da je Kantonalni sud u Sarajevu u julu poništio okolišnu dozvolu koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo investitoru "EKO-VAT" d.o.o. Jablanica za malu hidiroelektranu Zlate na Doljanci, a koja je u vlasništvu košarkaša i njegovog oca Šabana.

Podsjećanja radi, osim što je aktivan na poslovnom planu, nekadašnji član NBA timova Brooklyn Netsa, Phoenix Sunsa i Milwaukee Bucksa igra i košarku za Turbinu iz Jablanice.

Top Komentari

C.Banks
Velik si Mirza ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti