Mozzart pogurao prvoligaše ka elitnom nadmetanju

Nova oprema stigla za RK Bijeljina i RK Drina Zvornik

Mozzart pogurao prvoligaše ka elitnom nadmetanju

Sponzorski tekst

Takmičenje u najvišem republičkom rangu mnogim klubovima je ostvarenje sportskog sna, a na tom putu su i RK Bijeljina i RK Drina Zvornik. Oba rukometna prvoligaša dobila su vjetar u leđa u borbi za elitno nadmetanje, pošto im je kompanija Mozzart donirala sportsku opremu.

„Svaka donacija nam znači i poboljšava uslove za rad i treninge. Zahvalni smo što je Mozzart prepoznao naš rad i zalaganje. Mislimo da imamo prostora da još više unaprijedimo saradnju u narednom periodu“, kaže predsjednik RK Bijeljina, Bogdan Rankić.

U klupskoj istoriji od skoro pola vijeka igrali su u Drugoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije, kao i Premijer ligi BiH. Dva puta su bili šampioni Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji, a tom titulom okitili su se i njihovi pioniri i kadeti. Najpoznatiji igrač koji je ponikao u RK Bijeljina je dugogodišnji kapiten reprezentacije BiH i rukometni internacionalac Enid Tahirović. Trenutno imaju oko 110 aktivnih članova u pet selekcija. Seniori se takmiče u Prvoj M-tel ligi Republike Srpske gdje su godinama pri vrhu tabele.

Opis nije dostupan.

Podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću stigla je i prvoligašu iz Zvornika.

„Kompanija Mozzart nam je pomogla donacijom sportske opreme za seniorski tim. To je od velike pomoći našem kolektivu jer nam je nova oprema bila prijeko potrebna. Nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu, što bi nam bilo od velike pomoći za rad i funkcionisanje kluba“, poručuje Bojan Bašić, predsjednik Rukometnog kluba Drina Zvornik.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Za nešto više od dvije decenije rada, klub je uspio da se visoko pozicionira na domaćem rukometnom nebu. Osvojili su sedam titula prvaka Republike Srpske. Četiri puta su nastupali u Premijer ligi BiH, a omladinci su dogurali do četvrtog mjesta u juniorskoj konkurenciji.

Iz njihovih redova potekli su Borivoje Urta koji trenutno nastupa u RK Crvena Zvezda, te Milica Aćimović koja nastupa za ŽRK Ruma i član je juniorske reprezentacije Srbije.

Opis nije dostupan.

Oko 70 rukometaša sa Drine se za bodove bore u četiri selekcije. Seniori su šesti na tabeli Prve M:tel lige Republike Srpske, a ostale kategorije nastupaju u Omladinskoj ligi. Plan im je i da omasove klub najmlađim uzrastom, te da pripreme ekipu za osvajanje osme titule prvaka Srpske i nastup u Premijer Ligi BiH.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi