Navijačica u toaletu na Anfieldu zatekla zanimljiv prizor, objavila sliku i izazvala dosta polemika

Dobar potez Liverpoola?

Navijačica u toaletu na Anfieldu zatekla zanimljiv prizor, objavila sliku i izazvala dosta polemika

E. Škorić

Fotografija ženskih toaleta u Anfieldu postala je virusna jer ima detalj koji prenosi jasnu feminističku poruku.

Liverpool je u utorak s 2:0 savladao Porto u prvom meču četvrtfinala Lige prvak,a a tokom utakmice jedna navijačica je u ženskom toaletu zapazila zanimljiv detalj.

Naime, vidjela je košaricu punu tampona i uložaka, a iznad je pisalo: "Ne mislimo da trebate platiti za ove bitne predmete, ali molimo vas da ih koristite ako ih trebate".

Ova objava je postala virusna i trenutno je akumulirala skoro 6.000 lajkova i 2.000 retvitova, kao i poplavu pohvala za Liverpool zbog toga što je pokazao da je predan polnoj ravnopravnosti.

Međutim, navijačica Redsa koja je objavila ovu fotografiju pokazala je da je dobila i mnoge komentare od muškaraca koji su se žalili da nemaju isti tretman jer im trebaju druge vrste proizvoda koje im se ne nude.

Uprkos tome, istina je da je ova pozicija bila manjina i generalno svi pozdravljaju ovaj detalj Liverpula i naglašavaju da je to još jedan korak ka rodnom paritetu za koji se nadaju da će poslužiti kao primjer.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi