Ronaldinho se oglasio prvi put od hapšenja

Trenutno je u jednom paragvajskom hotelu

Ronaldinho se oglasio prvi put od hapšenja

Legendarni brazilski (bivši) fudbaler Ronaldinho se javno oglasio po prvi put od hapšenja u Paragvaju.

Ronaldinho je zajedno sa svojim bratom uhapšen u martu ove godine pošto su njih dvojica pokušala ući u Paragvaj sa lažnim dokumentima.

Ubrzo su sprovedeni u zatvor u kojem su proveli oko mjesec dana. Paragvajske vlasti su ih odlučile pustiti iz zatvora u "kućni pritvor" i Ronaldinho i njegov brat se sada nalaze u jednom hotelu u Asunsionu gdje čekaju početak sudskog postupka.

Nekada sjajni fudbaler, između ostalih, Barcelone i PSG-a ističe da on i njegov brat nisu znali da kod sebe imaju lažne dokumente.

"Bili smo iznenađeni kada smo sanali da dokumenti nisu legalni. Trudili smo se da sarađujemo s pravosuđem kako bismo razjasnili sve činjenice. Objasnili smo sve što su tražili", izjavio je Ronaldinho za paragvajske medije.

"Nikada nisam ni pomislio da bih se mogao naći u ovakvoj situaciji. Čitav život sam se trudio da budem vrhunski profesionalac i da usrećujem ljude svojom igraom", nastavio je Brazilac.

Ronaldinho je, čini se, odlično primljen u zatvoru. Većina zatvorenika je pokazala izuzetno gostoprimstvo prema legendi svjetskog fudbala, on je igrao zatvorske turnire i ispunjavao želje - autogrami, fotografije...

"Od prvog dana sam osjećao toplu dobrodošlicu i ljubav od strane Paragvajaca. Jako sam zahvalan na tome... Nadam se da će ovo sve biti brzo gotovo", poručio je Ronaldinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi