Nisu mu mogli reći ne: Skromni Ronaldinho je za vlasnike hotela imao samo jedan zahtjev
Hotel u kojem Ronaldinho odrađuje kućni pritvor

Brazilac u kućnom zatvoru

Nisu mu mogli reći ne: Skromni Ronaldinho je za vlasnike hotela imao samo jedan zahtjev

A. Čaušević, foto: EPA

Legendarnom Ronaldinho i njegov brat su početkom mjeseca pušteni iz zatvora nakon što su platili kauciju u iznosu od 1.6 miliona dolara. 

Ronaldinho će nastavak kazne zbog falsifikovanja dokumenata odraditi u kućnom pritvoru. Svojevremeno najbolji svjetski fudbaler je smješten u hotel od 4.5 zvijezdica u prijestolnici Paragvaja, Asunsionu.

Prilikom dolaska u kućni zatvor proslavljeni brazilski as je od vlasnika imao samo jedan poseban zahtjev: fudbalsku loptu i prostor za igranje.

"Omogućili smo mu prostor dužne 30 i širine 15 metara da može igrati fudbala", rekao je menadžer hotela Emilio Yegros.

Inače, Ronaldinho, njegov brat i dva advokata su zbog pandemije koronavirusa jedini gosti hotela.

"Ronaldinho ne gubi raspoloženje i često se šali. Čini se kao dobar dečko. Uvije je nasmijan kao i njegov brat. Prvog dana je stigao pod stresom i bio je napet, ali sada se to promijenilo", dodao je Yegros.

Bivši svjetski prvak i dobitnik Zlatne lopte je u Pargavaj doputovao kako bi promovisao knjigu i učestvovao u kampanji za zaštitu djece, međutim kako je imao lažni pasoš završio je iza rešetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije