Bivši fudbaler raskrinkao 'žrtvu' Nemanju Bjelicu nakon skadaloznog snimka: "Ovo je prava istina"

Nevjerovatno

Bivši fudbaler raskrinkao 'žrtvu' Nemanju Bjelicu nakon skadaloznog snimka: "Ovo je prava istina"

Midhat Šljivak

Bivši fudbaler Nikola Petković pušten je iz pritvora nakon što je fizički nasrnuo na poznatog košarkaša Nemanju Bjelicu. On tvrdi da je pozadina priče potpuno drugačija od one koju je javnost u Srbiji predstavila.

Neviđen skandal desio se jučer u Beogradu. Bivši fudbaler Nikola Petković snimljen je dok u igraonici makazama napada košarkaša Nemanju Bjelicu.

Na snimku koji se pojavio vidjelo se kako Petković prilazi Bjelici, a prema navodima svjedoka počeo mu je i prijetiti: "Gdje si Indijanac, jeb*ću ti porodicu, djecu, ženu i tebe. Uzet ću ti pare i iselit te u Prigrevicu."

"Sad ću da te izbodem pi*ko jedna. Čekam te na parkingu", navodne su riječi Petkovića upućene Bjelici koji nije reagovao.

Oglasi

Dan kasnije oglasio se Petković. Tvrdi da je pozadina priče potpuno drugačija od onog kako je to javnost u Srbiji predstavila i da je zapravo on žrtva poznatog košarkaša.

Nikola Petković u opremi Eintrachta  (AP Photo/Daniel Roland)

"Obraćam se povodom laži koje su se pojavile prethodnog dana. Ne zamjeram nikom jer ne znaju pozadinu priče", počeo je Petković i dodaje:

"N.B. nije napadnut već je on napadač, lažna žrtva svojih riječi i dijela. On me već tri-četiri mjeseca svakodnevno vrijeđa i napada. Ja njega nikad nisam. Imam mnoštvo poruka u kojima me vrijeđa bez ikakvog povoda", rekao je Petković.

Petković objasnio zašto je prišao Bjelici

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde objasnio je razloge zbog kojih je prišao Bjelici u dječjoj igraonici.

"Prilazak je bio isključivo da ga pitam zašto me vrijeđa i spominje kad nema nikakve veze sa mnom", govori Petković i raskrinkava poznatog košarkaša.

Oglasi

"Za javnost je jako bitno reći da je on rođeni 'partizanovac' i da mu osim bivše žene niko, pa ni on, ne navija za Crvenu zvezdu. Sve što je rekao je laž, a preko veza me pokušao zadržati u pritvoru. Njihova imena ću javno otkriti"; poručio je Petković.

37-godišnji Nikola Petković profesionalnu fudbalsku karijeru okončao je u Vojvodini 2019. godine, a u poprilično bogatoj karijeri pored Crvene zvezde igrao je za brojne timove.

Nastupao je širom svijeta. Bio je jedno vrijeme član Eintrachta iz Frankfurta, a igrao je još u Rusiji, Saudijskoj Arabiji, Turskoj, Australiji, Izraelu, Belgiji, Kini, Singapuru.

S druge strane Nemanja Bjelica je poznato lice s košarkaških terena. 35-godišnjak je prije nekoliko mjeseci završio karijeru kao član KK Crvena zvezda, a posljednju sezonu je odigrao u Fenerbahčeu.

Nemanja Bjelica u dresu Sacramento Kingsa (Foto: EPA)

Prethodno je bio NBA šampion s Golden State Warriorsima, a nastupao je još za Miami Heat, Sacramento Kings, Minnesota Timberwolvese i Baskoniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti