Robija u osam kvadrata: Bio je kandidat za Zlatnu loptu, sada je u sedmom krugu Danteovog Inferna
U brazilskim zatvorima vladaju velike gužve u čelijima i čuvenom fudbaleru slijedi devet godina teške robijanja

Prošao je period adaptacije

Robija u osam kvadrata: Bio je kandidat za Zlatnu loptu, sada je u sedmom krugu Danteovog Inferna

Admin Čaušević
Teme:

Prije 15-ak godina je svojim potezima dizao ljubitelje fudbala na noge. Bio je jedan od najboljih svjetskih igrača, kandidat i za osvajanje lopte, međutim sada mu je život kao u sedmom krugu Danteovog Inferna

Bivši napadač Real Madrida Robinho odslužio je prvi mjesec svoje devetogodišnje zatvorske kazne izvjestio je brazilski CNN.

Unutar prvih 10 dana, Brazilac je prolazio kroz period izolacije i prilagodbe, kao i svaki drugi zatvorenik. Nakon toga odveden je u malenu ćeliju od 8 kvadratnih metara s ubojicama i silovateljima.

Slikovito opisano nekada velika fudbalska zvijezda sada se osjećao kao da je u sedmom krugu čuvenog književnog dijela Inferna od Dantea Alighierija.

Dopušteno mu je da sudjeluje u fizičkim aktivnostima s drugim zatvorenicima, pa čak i da odigra i svoju prvu utakmicu u zatvoru.

Tokom devetogodišnje zatvorske kazne 40-godišnjak će imati obroke u ćeliji i ograničene posjete.

Oglasi

Robinha je brazilska policija privela u ,artu. Bivši brazilski reprezentativac osuđen je za silovanje žene u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Brazilac je igrao za Real Madrid od 2005. do 2008., zabilježivši 62 gola u 137 utakmica za Bijele. Tada je igrao i svoj najbolji fudbal.

Bila je 2007. godina kada je bio i među ozbiljnim kandidatima za osvajanje Zlatne lopte. Na kraju je završio na devetom mjestu, a prestižna nagrada je otišla u ruke njegovog sunarodnjaka Kake.

Zvijezda u Brazilu je postao još 2002. godine kada je sa 18 godina vodio Santos do titule. U Evropi je igrao za Manchester City te Milan s kojim je osvojio i Scudetto.

Još od podignute optužbe za silovanje tvrdio je da je nevin te kako je sve bilo dobrovljno, nekoliko puta se i žalio, međutim sve je bilo bezuspješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti