Otkriven pravi razlog zašto je Vladimir Putin poslao Romana Abramoviča na mirovne pregovore

Ima veliko povjerenje

Otkriven pravi razlog zašto je Vladimir Putin poslao Romana Abramoviča na mirovne pregovore

E. Škorić

Rat između Rusije i Ukrajine počeo je prije više od mjesec dana, a Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja, uključen je u mirovne pregovore između dviju zemalja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbio je da se sastane sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, ali se složio da ruski oligarh Roman Abramovič, koji je pod sankcijama Zapada, bude na mirovnim pregovorima u Istanbulu.

Novinari The Guardiana napisali su da "u Kijevu Abramoviča vide kao važnog sagovornika, jer ga Putin sluša". To je zapravo pravi razlog zbog čega je Putin poslao Abramoviča u Istanbul.

Službeno izaslanstvo Rusije uvelike čine ljudi koji nisu toliko utjecajn i zato je Putin odabrao Abramoviča kao snažnog sagovornika kojeg je poslao na pregovore s Ukrajinom i koji bi trebao da bude na neki način njegov glasnik.

Što se tiče pregovora, navodi se da ima malog pomaka, ali i dalje nema konkretnih dogovora o miru. Roman je Putinu prenio uslove koje je Zelenski spreman da prihvati kako bi se prestalo s ratom, ali Putin i dalje nije zadovoljan i ne odustaje od svojih ciljeva.

Prije nekoliko dana pisalo je da su Abramovič i ukrajinski pregovarači otrovani u martu tokom pregovora. Abramovič je navodno bio izgubio vid, imao je probleme s očima, a koža mu se ljuštila s lica i ruku.

Prema Forbesu, Roman Abramovič ima procijenjeno bogatstvo od 7,9 milijardi dolara u 2021. Ruski biznismen posjeduje najveću jahtu na svijetu koja košta 400 miliona dolara, a nalazi se u luci u Izraelu.

Top Komentari

Abramhimovic
Na kraju ce se ispostaviti da je Abramovic predsjednik rusije
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi