Fotografija o kojoj bruji cijeli svijet: Da li se Ronaldinho pojavio u kultnom filmu Rocky?

I najveći njegovi fanovi su se dobro zagledali u sliku

Fotografija o kojoj bruji cijeli svijet: Da li se Ronaldinho pojavio u kultnom filmu Rocky?

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho prethodnih dana našao se u centru pažnje svjetske javnosti nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija o kojoj bruji cijeli svijet i zbog koje su se mnogi zapitali da li se nekadašnja zvijezda Barcelone zaista pojavila u kultnom filmu Rocky.

Američki glumac Sylvester Stallone proslavio se u ulozi Rockyja Balboe, a film o bokseru iz predgrađa Philadephije koji postaje prvak teške kategorije ste sigurno barem jednom imali priliku gledati.

Stallone je liku Rockyja Balboe ostao vjeran i dan danas jer je snimio čak osam filmova u kojima se pojavio u tom legendarnom liku.

Rocky je imao šest nastavaka, a Stallone se nakon toga kao umirovljeni bokser pojavio i u franžizi Creed gdje je glavnu ulogu imao Michael B. Jordan koji glumi sina Apollo Creeda koji se pojavio u prvim filmovima o Rockyju.

Međutim, od ovog trenutka film o Rockyju ćete posmatrati na potpuno drugačiji način, a "glavni krivac" za to je legendarni Ronaldinho.

Oglasi

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz filma Rocky 2 zbog koje su se svi zapitali da li je moguće da se Ronaldinho pojavljuje u sceni dok Sylvester Stallone trenira i trči ulicama Philadelphije što je bio njegov zaštitni znak u skoro svakom nastavku.

Opis nije dostupan.

Na fotografiji se vidi Rocky, ali i djeca koja su bodrila svog šampiona tako što su zajedno trčali i trenirali s njim. No, kada se na fotografiji vidio lik koji neodoljivo podsjeća na Ronaldinha ta fotografija je "zapalila" društvene mreže.

Fotografija se pojavila na Twitteru prije nekoliko sedmica i prikupila je više od 5.000 retweetova i 24 miliona pregleda, a mnogi su poručili da je na istoj zaista Ronaldinho.

Međutim, ubrzo je stiglo objašnjenje da to ne može biti tačno i da je u pitanju montaža jer je jedan podatak bio dovoljan da se demantuje da je to Ronaldinho.

Oglasi

Opis nije dostupan.

La vida de Sylvester Stallone a los 76 años - ARGdiario

Esta foto de Ronaldinho junto a Stallone en Rocky es falsa

Naime, legendarni Brazilac rođen je 1980. godine dok je drugi dio filma Rocky snimljen godinu dana ranije.

Činjenica je da su mnogi bili sigurni da je to Ronaldinho i počeli su čak od ushićenja da dijele tu fotografiju po društvenim mrežama zbog čega je Brazilac odjednom postao glavna tema svjetske javnosti.

Fotografija je zaitrigirala mnoge, ali na kraju je jasno objašnjeno da to nije Ronaldinho i da je u pitanju veoma dobra montaža koja je uspjela zavarati i one najveće fanove brazilskog čarobnjaka, ali i ljubitelje filma i lika Rockyja Balboe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi