Nezapamćen bijes Ronaldinha: Žestoko je reagovao na poniženje koje su mu spremili TikTokeri
Foto - Screenshot

Odlučio je reagovati

Nezapamćen bijes Ronaldinha: Žestoko je reagovao na poniženje koje su mu spremili TikTokeri

M. Šljivak

Čuveni Brazilac Ronaldinho (42) jedan je od najboljih fudbalera koji su se ikad pojavili.

Ronaldinho je radio istinsku magiju s loptom. Bio je takav igrač da je i protivničke navijače dizao na noge i za mnoge je on nedodirljiv na prvom mjestu najvećih fudbalskih majstora.

Legendarni fudbaler mogao je napraviti i veću karijeru. Ipak, noćni život, provodi do jutra i činjenica da nije volio trenirati učinili su svoje i nakon spektakla u Barceloni uslijedio je pad u karijeri.

Prošao je 42-godišnji Ronaldinho kroz mnogo toga po završetku karijere. Bio je u zatvoru u Paragvaju, ostao je bez imovine koja mu je oduzeta zbog neisplaćenih poreznih obaveza, no za njega nema zime jer još uvijek širom svijeta uzima pozamašne iznose snimajući reklame i igrajući revijalne utakmice.

Gotovo da ne postoji čovjek koji je vidio lošu stranu čuvenog fudbalera. TikTokeri su ga toliko naljutili da je žestoko reagovao prema njima.

Oni su odlučili dočekati Ronaldinha na ulazu stadiona i proturiti mu loptu kroz noge. U toj nakani su uspjeli, ali sigurno da nisu očekivali žestoku reakciju slavnog fudbalera.

Oglasi

Nakon što je mu je jedan od njih proturio loptu kroz noge, Ronaldinho je bijesno krenuo prema njegovom kolegi. Šutnuo mu je ljutito loptu i iznenadio je momke koji su se pokušali našaliti s njim.

Ronaldinhu očigledno nije bio baš najbolji dan. Uglavnom ne reaguje ovako žestoko i uvijek je spreman za žalu. Za njega međutim ovo nije izgledala kao šala i nije želio da ga niko ponižava.

Profesionalnu karijeru Ronaldinho je počeo u Gremiju. Iz ovog tima 2001. godine odlazi u PSG, a zatim i u Barceloni gdje je u pet godina karijere dostigao najveće uspjehe karijere.

Dva puta je proglašavan najboljim fudbalerom svijeta, a klub je napustio 2008. godine kada je potpisao za AC Milan. Nakon Rossonera igrao je još za Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro i Fluminense.

Za reprezentaciju Brazila čuveni velemajstor nastupio je 97 puta i postigao je 33 gola. Najveći uspjeh svakako je osvajanje titule prvaka svijeta 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi