Ronaldinho ne može napustiti Brazil dok ne plati milionski dug
(Foto: EPA)

Sud donio odluku

Ronaldinho ne može napustiti Brazil dok ne plati milionski dug

M. Šljivak

Legenda brazilskog fudbala Ronaldinho ima ogromnih problema sa zakonom.

Zbog nelegalne izgradnje i uništavanja okoline brazilske vlasti podigle su optužnicu protiv Ronaldinha i njegovog brata Assisa Moreire za naknadu štete od 8.5 miliona dolara.

Iako su se braća žalila na presudu, Sud je odbio njihovu žalbu i naložio je da se isplati kompletan iznos, a dok se to ne učini, oni neće moći napustiti zemlju.

Obojicu su već oduzeti pasoši. Sud je jasno naložio da se napravljena šteta hitno nadoknadi, a to je potvrdio advokat poznate braće.

"Žalba je odbijena. Odluku poštujemo, ali se sa njom ne slažemo. Uložit ćemo novu žalbu i nadam se da ćemo imati javno suđenje"; rekao je advokat Sergio Queiroz.

Ronaldinho i njegov brat su 2015. godine počeli izgradnju skladište i ribnjaka u zabranjenoj zoni grada Porto Alegrea. Uništili su dobar dio prirodnog okoliša, ali su nakon brojnih žalbi radovi zaustavljeni.

Sada neće moći ni da na napuste državu dok se šteta ne nadoknadi, pa se legendarni fudbaler našao u ogromnim problemima sa zakonom.

Na računu ima samo šest eura?

Ronaldinho prolazi kroz vrlo turbulentan životni period, koji bi se za njega mogao završiti katastrofalno.

Ronaldinho i njegov brat su osuđeni i kažnjeni zbog ilegalne gradnje na zabranjenom području, ali zapljena njihove imovine nije bila dovoljna da se izmire dugovanja koja su se tokom trajanja četverogodišnjeg sudskog procesa povećala zbog kamata.

Prvobitna kazna je iznosila dva miliona dolara, ali se tokom godina iznos povećavao na trenutnih 8.5 miliona dolara.

Zanimljivo je da su u procesu naplate dugovanja provjeravani bankovni računi slavnog Ronaldinha, na kojim je ukupno pronađeno - šest eura!?

Top Komentari

eye of the tiger
Ali zato hoda po Srbiji I reklamira djavolske kladionice.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi